Πλήρως ψηφιακό cockpit για το ηλεκτρικό Honda

Πλήρως ψηφιακό cockpit για το ηλεκτρικό Honda

Μάλιστα η οθόνη στο ταμπλό του νέου μικρού ηλεκτρικού οχήματος της Honda θα έχει, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ένα μέτρο μήκος.

To όχημα αυτό μας συστήθηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο, σε λίγες μέρες σκοπεύει να αποκαλυφθεί στην έκδοση παραγωγής στην IAA της Φρανκφούρτης.

Λίγες εβδομάδες πριν την έναρξη της έκθεσης, η ιαπωνική εταιρεία αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για το εντυπωσιακό cockpit, το οποίο απλώνεται στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Αν και δείχνει μονοκόμματο, αποτελείται από πέντε διαφορετικές οθόνες, υψηλής ανάλυσης.

Οι δύο πλευρικές οθόνες μεταφέρουν την εικόνα από τις κάμερες που αντικαθιστούν τους εξωτερικούς καθρέπτες. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πληροφόρηση του οδηγού για τα τεκταινόμενα στο πλάι και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου είναι πληρέστερη και πιο φυσική, από ό,τι με τους καθρέπτες. Στη μέση βρίσκεται η οθόνη που μεταφέρει την εικόνα από την κάμερα οπισθοπορείας.

Μπροστά από τον οδηγό βρίσκεται η οθόνη των 8,8 ιντσών, TFT, και η οποία μεταφέρει τις αναγκαίες πληροφορίες για την κίνηση του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων της φόρτισης και της χρήσης της ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό καταλαμβάνει η μεγάλη οθόνη επαφής των 12,3 ιντσών, η οποία στεγάζει τις δευτερεύουσες λειτουργίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας, αλλά και κέντρου παροχής δυνατότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο για όλους τους επιβάτες. Η διαχείρισή της γίνεται μέσω αφής, φωνητικά και με νεύματα.

Στην οθόνη αυτή στεγάζεται επίσης η εφαρμογή της εταιρείας που εξυπηρετεί την απομακρυσμένη επικοινωνία του οδηγού και του οχήματός του μέσω του κινητού του τηλεφώνου (smartphone). Μεταξύ των πληροφοριών που εξασφαλίζει είναι η κατάσταση φόρτισης και εικόνα από το εξωτερικό περιβάλλον του οχήματος. Επιπλέον δίνει τη δυνατότητα χειρισμού του συστήματος κλιματισμού από απόσταση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter