Πλημμύρες: Μάχη με τον χρόνo στη Θεσσαλία για τους εγκλωβισμένους – Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Πλημμύρες: Μάχη με τον χρόνo στη Θεσσαλία για τους εγκλωβισμένους – Φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών

Νύχτα τρόμου και αγωνίας για τους κατοίκους της Θεσσαλίας καθώς πολλοί βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε πλημμυρισμένα χωριά ενώ εφιαλτική ήταν η νύχτα και σε περιοχές κοντά στον Πηνειό ποταμό. Τα θύματα της κακοκαιρίας έχουν ανέβει στα έξι ενώ εκφράζονται φόβοι για το τι θα ξημερώσει στα χωριά που έχει σκεπάσει το νερό. Άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων καθώς οι αναφορές διαφέρουν.

Οι δύο τελευταίοι νεκροί ήταν δύο ηλικιωμένες γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές μέσα στο σπίτι τους στην Αστρίτσα Καρδίτσας. Σύμφωνα με πληροφορίες πέθαναν από υποθερμία, όχι από πνιγμό, πράγμα που προκαλεί φόβους και για την τύχη άλλων εγκλωβισμένων από την κακοκαιρία Daniel.

Την ίδια ώρα, με τον πιο τραγικό τρόπο φαίνεται η κατάρρευση του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη καθώς τα πρώτα ελικόπτερα για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων εμφανίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης ενώ και ο στρατός που επιχειρούσε με μερικές μπουλντόζες την Τετάρτη αύξησε τις δυνάμεις του την Πέμπτη και παρόλα αυτά οι αρχές δεν έχουν καταφέρει όχι μόνο να απεγκλωβίσουν αλλά ούτε και να παραδώσουν πόσιμο νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Διαβάστε επίσης:Κραυγή αγωνίας στο Documento από δεκάδες εγκλωβισμένους στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας: «Έφυγαν τα ελικόπτερα, ανεβαίνει το νερό»

Συναγερμός στη Λάρισα για τον Πηνειό

Επικίνδυνα ανέβαινε η στάθμη του Πηνειού το βράδυ της Πέμπτης (7/9) στη Λάρισα με αποτέλεσμα κάτοικοι της περιοχής να καλούνται να την εγκαταλείψουν. Μάλιστα, περί τα μεσάνυχτα εμφανίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στη συνοικία του Αγίου Θωμά.

Σε έκτακτη ανακοίνωση προχώρησε ο δήμος Λαρισαίων, λόγω της έντονης ανησυχίας που υπάρχει να πλημμυρήσει ο Πηνειός ποταμός μέσα στην πόλη της Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη, αλλά και να είναι σε επιφυλακή όσοι βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι.

Διαβάστε επίσης: Λάρισα: Εκκενώσεις περιοχών που βρίσκονται κοντά στον Πηνειό

Μήνυμα 112 στους κατοίκους της Λάρισας

Το βράδυ της Πέμπτης, νέο μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους της Λάρισας, καλώντας τους να απομακρυνθούν από την πλημμυρική ζώνη του Πηνειού ποταμού, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ώρες αγωνίας για δεκάδες αγνοουμένους

Συγκλονιστικά βίντεο από τις διασώσεις πολιτών με Super Puma, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στα πλημμυρισμένα σπίτια τους ανεβαίνοντας σε ταράτσες και στέγε για να σωθούν ενώ δεκάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας 20 πολίτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Εγκλωβισμένοι είναι, επίσης, είκοσι άτομα στα Μεγάλα Καλύβια και τέσσερα στα Καλογριανννά. Συνολικά στα τρία αυτά χωριά της Καρδίτσας είναι 64 οι εγκλωβισμένοι πολίτες.

Διαβάστε επίσης: 

Καρδίτσα: Συγκλονιστικό βίντεο – Ελικόπτερο απεγκλωβίζει πατέρα με το παιδί του (Video)

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους στη Μαραθέα Καρδίτσας: «Είμαστε εγκλωβισμένοι…ταυτόχρονα με τα νερά προχωράνε και τα φίδια»

Παλαμάς Καρδίτσας: Έξι ώρες πάνω σε τραπέζι 90χρονη – «Μας είπαν αν έχουμε σωσίβια να φορέσουμε…» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter