Δεν προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν – Εν κρυπτώ ακρόαση Δημητριάδη επιβάλλει η ΝΔ

Δεν προσήλθαν στην Επιτροπή Θεσμών Μπίτζιος, Λαβράνος και Ντίλιαν – Εν κρυπτώ ακρόαση Δημητριάδη επιβάλλει η ΝΔ

Δεν έδωσαν το «παρών» -όπως είχε σημειώσει το Documento από το φύλλο που κυκλοφόρησε στις 13/11- στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας οι έμποροι του Predator, Φέλιξ Μπίτζιος και Γιάννης Λαβράνος, όπως επίσης ο «κλειδοκράτορας» του κακόβουλου λογισμικού και πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας του ισραηλινού στρατού Unit 81, Ταλ Ντίλιαν, ο οποίος μάλιστα παραμένει άφαντος! Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση επιβάλλει η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας πως Μαξίμου – ΕΥΠ – Predator ήταν συγκοινωνούντα δοχεία.

Δείτε επίσης: Μαγειρεύουν σαμποτάζ στην Επιτροπή Θεσμών

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Φέλιξ Μπίτζιος δήλωσε στις 23/11 στην Επιτροπή ότι βρίσκεται στο Μιλάνο και μπορεί να απαντήσει γραπτώς σε ερωτήσεις, οι οποίες θα διαβιβαστούν στο προξενείο.

Ανάλογα έπραξε και ο Γιάννης Λαβράνος, ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο και επιθυμεί -όπως ενημέρωσε στις 25/11- κι εκείνος με τη σειρά του να ακολουθήσει την ασφαλή οδό της εξ αποστάσεως κατάθεσης στην Επιτροπή.

Ως προς τον Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός απαξίωσε πλήρως την κλήση του για εξέταση από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με το προεδρείο να ενημερώνει το Σώμα πως ουδείς γνωρίζει πού βρίσκεται ο πρώην αξιωματούχος της επίλεκτης ομάδας κυβερνοασφάλειας του ισραηλινού στρατού.

Τούτων δοθέντων, η συνεδρίαση θα περιοριστεί στην ακρόαση του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών, ανιψιού του πρωθυπουργού και πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Δείτε επίσης: Επιτροπή Θεσμών: Ο «καραμανλικός» και βολικός (;) Βλάχος είναι ο αντικαταστάτης του Τζαβάρα

Κατάθεση στα… τυφλά

Με προφάσεις που αποδεικνύουν την ενοχική σχέση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και όσων μόλυναν τα κινητά τηλέφωνα του μισού υπουργικού συμβουλίου, πολιτικών αντιπάλων του Κυριάκου Μητσοοτάκη, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούρας, εισηγήθηκε να διεξαχθεί η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο κ. Μπούρας ισχυρίστηκε ότι η διαδικασία πρέπει να έχει μυστικό χαρακτήρα διότι αφορά και τη λειτουργία της ΕΥΠ, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο αλλά και τον Χάρη Καστανίδη να ομονοούν στις τοποθετήσεις τους πως η εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής αποτελεί ομολογία του δεσμού της ΕΥΠ με τους Λαβράνο, Μπίτζιο και Ντίλιαν. «Είναι συγκλονιστική δήλωση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καστανίδης με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Μπούρα.

Επιπλέον, η αντιπολίτευση έθεσε και θέμα εφαρμογής των άρθρων 146 και 147 του Κανονισμού της Βουλής προκειμένου να υπάρχει πάνω στο… τραπέζι το ενδεχόμενο «ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής» στην περίπτωση που όσοι απέφυγαν τη βάσανο της εξέτασης επιμείνουν στην ίδια τακτική μετά από νέα κλήση της Επιτροπής. Όπως σημείωνε το Documento από τις αρχές του μήνα, το «μαγείρεμα» της ΝΔ αφορούσε ακριβώς αυτό το ενδεχόμενο. Δηλαδή, να τεθεί σε ψηφοφορία η εφαρμογή του εν λόγω δικαιώματος της Επιτροπής προκειμένου να μη γίνει βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter