Πλήθος κόσμου στο δρόμο για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Videos-Photos)

Πλήθος κόσμου στο δρόμο για τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου – Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Videos-Photos)

Εκτεταμένα σε κλίμακα επεισόδια σημειώθηκαν την Τρίτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο φόντο της μαζικής συμμετοχής δεκάδων χιλιάδων πολιτών στις κινητοποιήσεις μνήμης που πραγματοποιήθηκαν στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 στα Εξάρχεια, και στον απόηχο του πυροβολισμού, στο κεφάλι, του 16χρονου Κώστα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, έπειτα από καταδίωξη.

Στην Αθήνα, μετά την ολοκλήρωση της πορείας και αφότου ο κύριος όγκος των διαδηλωτών είχε αποχωρήσει απ’ την Ακαδημίας και η πορεία κατευθυνόταν προς το σημείο της δολοφονίας στην οδό Μεσολογγίου στα Εξάρχεια, σημειώθηκε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε εκτεταμένη χρήση χημικών για να απωθήσει μερίδα διαδηλωτών που έβαλαν φωτιά σε μικρό αριθμό κάδων στην Εμμανουήλ Μπενάκη.

Μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση μοιάζει να έχει εκτονωθεί αλλά στα Εξάρχεια υπάρχουν ακόμη μικρές εστίες έντασης με τις αστυνομικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις στην περιοχή. Νωρίτερα χημικά έπεσαν και στις οδούς Ναβαρίνου και Αραχώβης, καθώς κατά την ΕΛ.ΑΣ. κάποιοι πέταξαν μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ και στην πλατεία Ομονοίας έγινε χρήση χημικών, με τους αστυνομικούς να κυνηγούν διαδηλωτές μέχρι και μέσα στο σταθμό του μετρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ πέταξαν κρότου λάμψης σε καφετέρια στην περιοχή των Εξαρχείων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια νεαρή γυναίκα.

Μέχρι πριν από λίγο είχαν γίνει 19 προσαγωγές και η παρουσία της αστυνομίας είναι πολύ ισχυρή. Στην περιοχή των Εξαρχείων βρίσκονται και δυο «Αίαντες» της αστυνομίας που σβήνουν φωτιές και απομακρύνουν οδοφράγματα.

 

Ένταση σημειώθηκε και στη Θεσσαλονίκη, όπου η ατμόσφαιρα ήταν ήδη τεταμένη από τη Δευτέρα, μετά τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 16χρονου Ρομά. Η πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ξεκίνησε από την περιοχή της Καμάρας με κατεύθυνση προς ανατολικά, ενώ σημειώθηκαν και κάποιες ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων στην Τσιμισκή και στην Αγίας Σοφίας με την αστυνομία να επεμβαίνει με χρήση εκτεταμένων χημικών.

Μετά την πορεία επικράτησε ένταση στο ύψος του τουρκικού προξενείου και στην οδό Ολυμπιάδος, αλλά η κατάσταση εκτονώθηκε πριν τις 10 το  βράδυ. Η Αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον 16 προσαγωγές και έκανε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, χωρίς να αποπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε επίσης:

Δυναμικές συγκεντρώσεις και πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Photos-Video)

«Δικαιοσύνη παντού»: Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ο Νίκος Ρωμανός στο Radcast: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Audio)

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Δεκατέσσερα χρόνια μετά, αυτές οι μέρες ήταν και θα είναι του Αλέξη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter