Ποδόσφαιρο: Αντίδοτο στην αρρώστια

Ποδόσφαιρο: Αντίδοτο στην αρρώστια

Παρά τον κατήφορο των ομάδων μας στην Ευρώπη και την εγχώρια τοξικότητα, συνεχίζουν ακόμη να έρχονται στη χώρα μας μεγάλοι παίκτες

Στην Ευρώπη το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων είναι περίπου ανύπαρκτο. Κάθε χρόνο οι ελληνικές ομάδες «σφάζονται» ποια θα πρωτοπάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και όποια το πάρει το σπαταλά με το καλημέρα. Η Ελλάδα βουλιάζει στο ranking της UEFA αλλά οι παράγοντες στη Σούπερ Λίγκα ούτε που ιδρώνουν από αγωνία για το μέλλον των ομάδων τους.

Στο πρωτάθλημα έχουν διεξαχθεί τρεις αγωνιστικές και ήδη έχουμε τέσσερις ανακοινώσεις σε βάρος της διαιτησίας και δυο τρεις διαρροές για… κλάματα. Ολα αυτά φαντάζουν φυσιολογικά στον μικρόκοσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η χαρά του αντιπάλου

Από τη μία, χώρες υποδεέστερες ποδοσφαιρικά από την Ελλάδα εύχονται οι ομάδες τους να κληρωθούν με τις δικές μας για να μπορούν να προχωρήσουν στην Ευρώπη, επειδή μας θεωρούν αδύναμους ή τέλος πάντων στα μέτρα τους. Ομάδες από την Κύπρο, το Ισραήλ, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Λουξεμβούργο και τη Γεωργία θέλουν ελληνικές ομάδες απέναντί τους για να κερδίσουν γόητρο και προκρίσεις. Παράλληλα, ποιοτικοί παίκτες από το «πάνω ράφι» που έρχονταν στην Ελλάδα πλέον αναζητούνται με το κιάλι. Κι αν βρεθούν, θα χρειαστεί κόπος και ακόμη περισσότερο χρήμα για να πειστούν να έρθουν στην τοξική Σούπερ Λίγκα. Η ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη πρόσφατα στην ΕΠΟ ήταν όλα τα λεφτά: «Προσπαθώ να φέρω ένα μεγάλο όνομα στον Ολυμπιακό και δεν μπορώ γιατί προτιμάει με τα ίδια λεφτά να πάει να παίξει στο Κατάρ…». Μα στο χέρι των παραγόντων είναι να φέρουν όχι μόνο ένα, αλλά πολύ περισσόΜε τόσο χάλι λοιπόν και τόση τοξικότητα στη μεγάλη λίγκα, ήρθε φέτος στη χώρα μας ο τεράστιος Μαρσέλο, το μεγαλύτερο όνομα των τελευταίων χρόνων και συλλέκτης τροπαίων (25) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα διαφημίσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έφερε ακόμη τον μουντιαλικό Κροάτη Βρσάλικο αλλά και τον ποιοτικό Μπιέλ. Οι επίσης μουντιαλικοί Σιντιμπέ και Βίντα ήρθαν στην ΑΕΚ. Ο Ζερβινιό με τις ατελείωτες παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, οι ποιοτικοί άσοι της Πρέμιερ Λιγκ Γκρέι και Ενκουλού αλλά και ο εντυπωσιακός Μανού Γκαρθία στον Αρη. Ο Βραζιλιάνος διεθνής με το πλούσιο βιογραφικό Μπερνάρντ και οι διεθνείς Σλοβένοι Βέρμπιτς και Σπόραρ στον Παναθηναϊκό. Ακόμη και ο ΟΦΗ έφερε τον ποιοτικό Σουηδό διεθνή Λάρσον. Ολα αυτά τα σπουδαία ονόματα σε κάνουν να αναρωτιέσαι: γιατί οι Ελληνες παράγοντες δεν βάζουν μυαλό και δεν αφήνουν στην άκρη την καφρίλα όσο είναι καιρός; Την απάντηση τη δίνουν οι ίδιοι οι οπαδοί τους, που αντί να χαίρονται με τους παίκτες που έρχονται, τους απαξιώνουν με τις γνωστές… εξυπνάδες τύπου «ήρθε να συμπληρώσει τα ένσημα», «αν ήταν ακόμη καλός, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα» και άλλα γραφικά κι ελληνικά. Οπότε μπορεί και να μη μας αξίζουν αυτοί οι παικταράδες που έρχονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter