Ποδόσφαιρο: Πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Μητσοτάκης

Ποδόσφαιρο: Πετάει την μπάλα στην εξέδρα ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τις παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά δεν δίνει λύσεις και ρίχνει αλλού τις ευθύνες

Η σφοδρή αντιπαλότητα στην αρένα της Σούπερ Λίγκας μεταξύ των βαρόνων της μπάλας εξελίσσεται σε βραχνά διαρκείας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Βραχνάς που διαρκεί τόσα χρόνια με ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού. Κι αυτό διότι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την καυτή πατάτα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και ύστερα από κάθε ντέρμπι οι κόντρες των μεγαλοπαραγόντων φουντώνουν την τοξικότητα που έτσι κι αλλιώς είναι στο κόκκινο.

Για τα μάτια του κόσμου

Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξέρει ποιες είναι οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις έχει συζητήσει μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο με τους προέδρους της FIFA και της UEFA Τζιάνι Ινφαντίνο και Αλεξάντερ Τσέφεριν αντίστοιχα. Στην πράξη αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένες επαφές ήταν για τα μάτια του κόσμου, δηλαδή για επικοινωνιακούς λόγους. Αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός με ευλαβική συνέπεια είναι να ρίχνει αλλού τις ευθύνες, παρότι οι κοκορομαχίες των παραγόντων του ποδοσφαίρου του τσαλακώνουν το προφίλ του αρίστου. Ούτε αυτό δεν μπορεί να συμμαζέψει. Δείχνει ανήμπορος να δώσει τις απαραίτητες λύσεις και γι’ αυτό η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει με ανθρώπινες απώλειες.

«Δυστυχώς το μόρφωμα που σαπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αντιμετωπίζεται ποδοσφαιρικά. Και αναφερόμαστε στην Πολιτεία και τις Αρχές. Από εδώ και πέρα όποιος δεν ασχοληθεί με την εξαφάνιση της Εγκληματικής Οργάνωσης, τότε σημαίνει και είναι προφανές ότι την υποθάλπει» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά το πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη ήταν ότι «υπάρχει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου», ενώ πέταξε και ένα καρφί λέγοντας πως «δεν μπορεί η κυβέρνηση να παρέμβει για μια διαιτητική απόφαση».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός κλιμακώνει τις… επιθέσεις της και όπως ανακοινώθηκε κατατέθηκε μήνυση για σύσταση συμμορίας κατά του προέδρου της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκου, των μελών της ΚΕΔ Πίτερ Φρόιντφελντ, Σταύρου Μάνταλου, Γιάννη Σπυρόπουλου και των πέντε Σλοβάκων διαιτητών που ήταν στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Από την άλλη πλευρά, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του αντιπροέδρου της πειραϊκής ΠΑΕ Αλέξη Κούγια για όσα δήλωσε μετά το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής. Ετσι ένας νέος κύκλος αντιπαράθεσης θα ξεκινήσει, με την κυβέρνηση να είναι ανίκανη να περιορίσει την τοξικότητα. Κι αυτό που θα κάνει για να μην υπάρξουν νέα σοβαρά επεισόδια είναι να κρατήσει τα γήπεδα κλειστά και μετά τις 12 Φεβρουαρίου.

Τα προβλήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι διαχρονικά, ωστόσο προηγούμενες κυβερνήσεις έκαναν καταλυτικές παρεμβάσεις και εκτόνωναν για μεγάλο χρονικό διάστημα την τεταμένη ατμόσφαιρα. Για παράδειγμα, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξηλώθηκε το σύστημα που διοικούσε την ΕΠΟ και καθόριζε ποιος θα είναι ο πρωταθλητής και ο κυπελλούχος. Οι οπαδοί των ομάδων ήταν στα κάγκελα, η οπαδική βία ήταν σε έξαρση και η συγκεκριμένη παρέμβαση λειτούργησε στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης. Επιπλέον, επί ΣΥΡΙΖΑ δρομολογήθηκαν οι εξελίξεις για να λειτουργήσει το VAR που σε σημαντικό βαθμό περιόρισε τα διαιτητικά… εγκλήματα.

Παγκόσμια πρωτοτυπία

Το φετινό πρωτάθλημα της ΣΛ1 είναι συναρπαστικό εντός των γηπέδων, όμως ο Ολυμπιακός ωρύεται για όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο. Και δεν είναι μόνο οι φωνές. Ενας αστυνομικός, ο Γιώργος Λυγγερίδης, έχασε τη ζωή του από ναυτική φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από το χέρι 18άχρονου χούλιγκαν. Τι κάνει για όλα αυτά ο πρωθυπουργός; Στην ουσία πετάει την μπάλα στην εξέδρα για να κερδίσει χρόνο. Τα προβλήματα καταγράφονται και η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει αναμασημένες και ανεφάρμοστες διατάξεις για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας. Στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση προβλέπεται και μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Κάθε σύλλογος θα έχει μία λέσχη φιλάθλων και για επεισόδια στο μπάσκετ ή το βόλεϊ θα επιβάλλεται ποινή και στην ποδοσφαιρική ομάδα! Αυτή η διάταξη αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει χάσει την… μπάλα στον περιορισμό του χουλιγκανισμού.

Δείτε επίσης: Οπαδική βία: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Οπαδική βία: Γκάφα της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Αποβάλλεται από το πρωτάθλημα όποια ομάδα διαθέσει εισιτήρια

Οπαδική βία: Αντιπολιτευτικά πυρά για υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Λευκή πετσέτα» στους χούλιγκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter