ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία η αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς

ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία η αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς

Υπεγράφη τη Δευτέρα από το Υπουργείο Οικονομικών η αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τους υγειονομικούς που κυμαίνεται από 0 έως 50 ευρώ τον μήνα η οποία σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου δεν τους καλύπτει και είναι μακριά από τις προτάσεις που είχαν κάνει στην αρμόδια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ίδιος στο Υπουργείο Οικονομικών είχαν καταθέσει τις προτάσεις τους  για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς τους μέσα από τον διπλασιασμό και την επέκταση   και στις άλλες ειδικότητες  του εν λόγω επιδόματος  ως έμπρακτη αναγνώριση της πολιτείας στον ηρωισμό  και την αυτοθυσία που επιδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας.

«Οι αυξήσεις όμως   από 0 ευρώ έως 50 ευρώ το μήνα (νοσηλευτικό προσωπικό)  που αφορούν την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων  δεν μας καλύπτουν. Είναι κοροϊδία. Η ακρίβεια τσακίζει και συνεχίζουν πολλοί συνάδελφοι  να λαμβάνουν  μισθούς χαμηλότερους από το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη”   λέει ο ίδιος και επισημαίνει ότι «ήδη έχει συσταθεί η δευτεροβάθμιος επιτροπή που δίνει τη δυνατότητα για διορθώσεις και συμπληρώσεις. Θα την αξιοποιήσουμε. Συνεχίζουμε τους αγώνες» καταλήγει ο Μιχάλης Γιαννάκος στην παρέμβασή του.

Διαβάστε επίσης:

Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενείς αρνούνται να πάρουν εξιτήριο για να μη βρεθούν στον δρόμο (Video)

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Η Ελλάδα διαθέτει τις λιγότερες νοσοκομειακές κλίνες από το μέσο όρο στην ΕΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter