ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία η συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα – «Επίταξαν 546 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 267»

ΠΟΕΔΗΝ: Κοροϊδία η συμμετοχή του Ιδιωτικού Τομέα – «Επίταξαν 546 κλίνες και είναι καλυμμένες οι 267»

Κοροϊδία χαρακτηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην νοσηλεία περιστατικών κορονοιού καθώς όπως εξηγεί «υποτίθεται επίταξαν 546 κλίνες είναι καλυμμένες οι 267 και το κράτος πληρώνει το σύνολό τους».

Αναλυτικά η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «την ώρα που τα Νοσοκομεία πλημμυρίζουν από ράντζα με περιστατικά κορονοϊού αλλά και γενικά περιστατικά, αναγκάζονται να δεσμεύουν συνεχώς κλινικές για τη νοσηλεία περιστατικών κορονοϊού, αναβάλλονται χειρουργεία, θεραπείες, εξετάσεις, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ο ιδιωτικός τομέας με ευθύνη της κυβέρνησης μένει αμόλυντος και αμείβονται με μαυραγορίτικες λογικές».

Η ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι «το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα για νοσηλεία επειγόντων περιστατικών. Στην πραγματικότητα αυτό που γίνεται σήμερα είναι να δέχονται ελάχιστα περιστατικά που ήδη έχουν νοσηλευθεί και σταθεροποιηθεί ή από τα ΤΕΠ τα οποία εμφανίζουν ήπια νόσηση και έχουν άριστη πρόγνωση για την αποκατάσταση της υγείας τους. Γίνεται διαλογή περιστατικών. Μάλιστα οι ιδιωτικές κλινικές που υποτίθεται επιτάχθηκαν πληρώνονται από το Δημόσιο για το σύνολο των κλινών που έχουν επιταχθεί ανεξάρτητα των ασθενών που νοσηλεύουν.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΗΜΕΡΑ με τις νοσηλείες του ιδιωτικού τομέα από Πληροφοριακό Σύστημα Υπουργείου Υγείας. Είναι οι εξής:

Επιτάχθηκαν συνολικά 543 απλές κλίνες για περιστατικά κορoνοϊού και νοσηλεύονται σήμερα 267 περιστατικά. Οι ιδιωτικές κλινικές πληρώνονται για το σύνολο των κλινών που διαθέτουν (543) αν και είναι κενές 279 κλίνες. Γιατί είναι κενές την ώρα που πλημμυρίζουν με ράντζα τα Νοσοκομεία;»

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter