Ποια είναι η μέχρι πρότινος άγνωστη εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη

Ποια είναι η μέχρι πρότινος άγνωστη εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη

Ταχεία κομματική εξέλιξη έχει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στο κανάλι Έψιλον, όχι μόνο εκστόμισε συκοφαντίες, υποστηρίζοντας ότι ο εκδότης του Documento, Κώστας Βαξεβάνης, «είναι γνωστός για τις συκοφαντίες του και έχει καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη» αλλά αρνήθηκε και να ζητήσει συγγνώμη.

Μάλιστα το αξιοσημείωτο είναι πριν πέσει στις αγκάλες της ΝΔ είχε θητεύσει στο υπουργείο Παιδείας, το 2015, αποσπασμένη στο γραφείο του γενικού γραμματέα.

Η Σοφία Ζαχαράκη είναι εκπαιδευτικός Αγγλικής Φιλολογίας. Στις 16 Νοεμβρίου 2015 δημοσιοποιήθηκε έγγραφο υπογεγραμμένο από τον τότε υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη. Βάσει αυτού, η κ. Ζαχαράκη αποσπάσθηκε από το Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ Β΄Αθήνας), όπου βρισκόταν μέχρι τότε, «σε διαβαθμισμένη θέση στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και χωρίς χρονικό περιορισμό».

Η θητεία της στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας δεν κράτησε πολύ. Τον Αύγουστο του 2016, τρεις περίπου μήνες πριν ο κ. Φίλης αποχωρήσει από το υπουργικό του αξίωμα, η κ. Ζαχαράκη ορίστηκε Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φανερώνοντας πως οι ιδεολογικές πεποιθήσεις και τα διαφορετικά κόμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν ανάχωμα στις βλέψεις της για ανέλιξη.      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter