Ποια είναι η χρυσή κληρονόμος που χαρίζει 25 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της

Ποια είναι η χρυσή κληρονόμος που χαρίζει 25 εκατομμύρια δολάρια από την περιουσία της
(X, πρώην twitter)

Η Μαρλέν Ένγκελχορν, η χρυσή Αυστριακή κληρονόμος ανέθεσε σε 50 εθελοντές να μοιράσουν 25.000.000 δολάρια από την περιουσία της.

Είναι απόγονος του Friedrich Engelhorn, ιδρυτή της γερμανικής χημικής και φαρμακευτικής εταιρείας BASF, και κληρονόμησε 4,2 δισ. δολάρια (3,3 δισ. λίρες, 3,8 δισ. ευρώ) όταν πέθανε η γιαγιά της τον Σεπτέμβριο του 2022. Ζει στη Βιέννη και είναι 31 ετών.

«Κληρονόμησα μια περιουσία, και επομένως εξουσία, χωρίς να έχω κάνει τίποτα γι’ αυτήν. Και το κράτος δεν θέλει καν να φορολογηθεί γι’ αυτήν».

«Αφού οι πολιτικοί δεν κάνουν τη δουλειά τους για αναδιανομή του πλούτου τότε θα πρέπει να το κάνω μόνη μου για την περιουσία μου. Αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, να πληρώσουν φόρο για κάθε ευρώ που κερδίζουν από αυτή. Εγώ αυτό το θεωρώ μια αποτυχία των πολιτικών και αν αυτό συμβαίνει τότε οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους» δήλωσε η 31χρονη Αυστριακή.

Η ομάδα των 50 εθελοντών

Όσοι λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία της 31χρονης εκατομμυριούχου (Good Council for Redistribution) μπορούν να εγγραφούν σε αυτή είτε διαδικτυακά είτε μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Για τους τελικούς 50 που θα επιλεγούν – όλοι άνω των 16 ετών – προβλέπεται φροντίδα παιδιών ή μετάφραση αν χρειάζεται, κάλυψη των εξόδων τους για τυχόν ταξίδια αλλά και αποζημίωση 1.200 ευρώ για κάθε σαββατοκύριακο στο οποίο θα μετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Το 2021 η Αυστριακή κληρονόμος είχε δηλώσει ότι προτίθεται να μοιράσει τουλάχιστον το 90% της περιουσίας της επειδή δεν είχε κάνει κάτι για να την αποκτήσει και απλά είχε πετύχει ένα «εκ γενετής λαχείο».

 

Διαβάστε επίσης:

Μάθιου Πέρι: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου του

Οδός Ντέιβιντ Μπόουι: Δρόμος στο Παρίσι πήρε το όνομα του καλλιτέχνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter