Ποινές κάθειρξης από τρία έως εννέα έτη για τους 13 του σκανδάλου De Puy

Ποινές κάθειρξης από τρία έως εννέα έτη επιβλήθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στους 13 κατηγορούμενους αναφορικά με το σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων ορθοπεδικών υλικών της εταιρείας De Puy, το οποίο ζημίωσε το Δημόσιο με πάνω από 11,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα το Δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους κατά περίσταση, για τα αδικήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και τους απήλλαξε για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Μεταξύ των όσων καταδικαστήκαν συγκαταλέγονται στελέχη της βρετανικής εταιρίας, πασίγνωστοι γιατροί και στελέχη δημοσίων νοσοκομείων, επιχειρηματίες και συνεργάτες της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι σε όλες τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ στους γιατρούς επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών μετατρέψιμη προς 10 ευρώ ημερησίως.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.