Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον με δόλο εμποδίζει τη διανομή του Τύπου

Ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο σε όποιον με δόλο εμποδίζει τη διανομή του Τύπου

Ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του ΨΗΠΤΕ, σύμφωνα με την οποία θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματικό πρόστιμο έως 5.000 ευρώ η με πρόθεση παρεμπόδιση της ελεύθερης διανομής του Τύπου.

Η τροπολογία «Απαγόρευση της καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρακώλυσης κυκλοφορίας του Τύπου» που συμπεριλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας έρχεται ως απάντηση στις παραβατικές πρακτικές που παρατηρούνται στον χώρο του Τύπου και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη λήψη ασφαλιστικών μέτρων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του πρακτορείου διανομής, «Άργος», συμφερόντων Μαρινάκη που λειτουργεί μονοπωλιακά, μετά από καταγγελίες του Dοcumento αλλά και πολλών άλλων εφημερίδων για παρεμπόδιση της διανομής και αλχημείες ως προς τις μετρήσεις της κυκλοφορίας.

Η τροπολογία προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο έως 5.000 ευρώ για όποιον με δόλο παρεμποδίζει τη διανομή του Τύπου, ενώ με ποινή φυλάκισης 1 έτους θα τιμωρείται όποιος από αμέλεια προβαίνει σε ανάλογες πράξεις. Ως προς αυτούς που θα τελούν το ως άνω αδίκημα κατ’ επάγγελμα, τότε η ποινή φυλάκιση που θα επιβάλλεται θα είναι τουλάχιστον δύο έτη.

Δείτε την τροπολογία:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/06/07/5cfa2549825e637fa4451bd4.pdf

Διαβάστε επίσης: Απόφαση – «κόλαφος» και ασφαλιστικά μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά της εταιρείας διανομής Τύπου, «Άργος»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter