Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη για την υπόθεση αρπαγής δημοσιογράφου στο Χίλτον

Ποινική δίωξη σε Μαρινάκη για την υπόθεση αρπαγής δημοσιογράφου στο Χίλτον

Ποινική δίωξη σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για παράνομη βία σε ό,τι αφορά την υπόθεση αρπαγής του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη πριν από δυο χρόνια στο ξενοδοχείο Χίλτον άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη πλημμεληματικές διώξεις για παράνομη βία από κοινού ασκήθηκαν σε πέντε άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή ενώ δίωξη για συνέργεια ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη και δημοσιογράφου Αντώνη Πίκουλα.

Πρόκειται για μια υπόθεση που ήρθε στο φως έπειτα από τις επώνυμες καταγγελίες του δημοσιογράφου Πάρη Κουρτζίδη με την εισαγγελική έρευνα να ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα μέσα από την ιστοσελίδα piperata.gr πόρισμα “καταπέλτη” του εισαγγελέα για διώξεις σε βάρος των Μαρινάκη, Πίκουλα και 5 “μπράβων” του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουρτζίδης, ο φάκελος της υπόθεσης είναι ογκοδέστατος και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φωτογραφίες, βίντεο, αναρίθμητες μαρτυρίες, στοιχεία των βρετανικών αρχών και του αγγλικού δορυφόρου, καθώς και το πόρισμα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όλοι οι εμπλεκόμενοι, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε όσα τους καταλογίζει ο δημοσιογράφος. Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται, με απευθείας κλήση, να δικαστούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, και συγκεκριμένα στις 15 Μαρτίου, έναν χρόνο μετά την αρπαγή του από το ξενοδοχείο Χίλτον, ο δημοσιογράφος σε ανοιχτή συνέντευξη Τύπου δήλωνε πως «Ο Μαρινάκης θα εκπλαγεί. Θα αναγκαστεί να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη. Θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση»

Στην ίδια συνέντευξη αν και είχαν σταλεί προσκλήσεις σε όλα τα ΜΜΕ συμμετείχαν μόνο δυο, εκ των οποίων το ένα ήταν το documentonews.gr, ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει μεταξύ άλλων πως «μπράβοι του Μαρινάκη ήθελαν να εμπλέξω τον Τσίπρα με την Τζίβα και να ακυρώσουν το πόρισμα του Noor 1»

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος έχει καταγγείλει πως ενώ βρισκόταν στο ξενοδοχείο με τον Αντώνη Πίκουλα, τότε εκδότη του στην Αξία, ένας εκ των «μπράβων» του Μαρινάκη, πήρε τηλέφωνο τον εφοπλιστή. «Το επικίνδυνο για την ίδια την Δημοκρατία είναι πως μου ζητούσαν στο νέο άρθρο μου, αυτό που ήθελαν να αναρτήσω σύμφωνα με τις εντολές του Μαρινάκη, ήταν να εμπλέκω τον ίδιον τον πρωθυπουργό της χώρας και τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου, με την Εισαγγελέα Τζίβα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρτζίδης επισημαίνοντας πως απώτερος στόχος τους ήταν να δείξουν με το «κατά υπαγόρευση νέο δημοσίευμα» πολιτική διασύνδεση του Μεγάρου Μαξίμου με την εισαγγελέα Τζίβα, προκειμένου να ακυρώσουν την ουσία της δίωξης του για την υπόθεση του Noor1.

Σημειώνεται ότι, ο δημοσιογράφος είχε κατονομάσει στις αρχές ως έναν εκ των πρωταγωνιστών της αρπαγής του από το ξενοδοχείο Χίλτον τον Μ.Σ, σωματοφύλακα του Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος εμφανίζεται να εμπλέκεται και στη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου.

Η υπόθεση της αρπαγής

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Π. Κουρτζίδη η υπόθεση εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου του 2018. Όλα όμως ξεκίνησαν μια ημέρα πριν με αφορμή ρεπορτάζ που υπέγραφε για την πορεία της εισαγγελικής έρευνας για την υπόθεση του ναρκόπλοιου Noor1 ο Πάρης Κουρτζίδης.

Όπως περιέγραψε στο Documento ο δημοσιογράφος μετά την επίμαχη ανάρτητηση του αποκλειστικού ρεπορτάζ, τα τηλέφωνά του άρχισαν να χτυπούν.

Ο τότε εκδότης του στην εφημερίδα «Αξία» Αντώνης Πίκουλας του ζητά να «κατεβάσει» το ρεπορτάζ γιατί έχουν προκληθεί «προβλήματα». Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Κουρτζίδη στο Documento, ο Αντ. Πίκουλας του είπε ότι βρισκόταν ο ίδιος σε δύσκολη θέση καθώς «είχε ενοχληθεί ο Μαρινάκης». Ο δημοσιογράφος κατέβασε τελικά το ρεπορτάζ και τελικά οι δυο τους, (Κουρτζίδης – Πίκουλας) έκλεισαν ραντεβού να τα συζητήσουν από κοντά. Είναι 15 Μαρτίου του 2018 και βρίσκονται στο λόμπι του ξενοδοχείου Χίλτον.

Σύμφωνα με αυτά που έχει καταγγείλει τόσο δημοσιογραφικά όσο και επίσημα στις αρχές ο Κουρτζίδης, αμέσως εμφανίστηκαν τέσσερις άντρες. Τρεις κύκλωσαν σε μικρή απόσταση εκείνον και τον εκδότη. Ενας πήγε πίσω από την πολυθρόνα του δημοσιογράφου και φέρεται να τον απείλησε με όπλο. Ο Κουρτζίδης κράτησε την ψυχραιμία του, ενώ, όπως δήλωνε στο Documento, ο άντρας του διευκρίνισε ότι το όπλο φέρει σιγαστήρα και εάν πυροβολούσε, δεν θα φαινόταν τίποτε απολύτως.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, αυτός που έφερε το όπλο κάλεσε μέσω κινητού τηλεφώνου τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος τότε βρισκόταν στο εξωτερικό. «Τον άκουγα τον Μαρινάκη να μιλάει στη γραμμή.Του μίλησε και ο Πίκουλας», ανέφερε ο Κουρτζίδης.

Αργότερα, όπως έχει αποδειχτεί και από το μαγνητοσκοπημένο υλικό του συστήματος ασφαλείας του ξενοδοχείου που βρίσκεται στα χέρια των αρχών, οι άντρες της φρουράς του Μαρινάκη, οδήγησαν τον Κουρτζίδη στα γραφεία της εφημερίδας. Σκοπός ήταν να αναρτήσει κείμενο επανόρθωσης.

Διαβάστε περισσότερα:

La Casa de Vaggel – Αρπαγή ρεπόρτερ με την απειλή όπλου

Κουρτζίδης: «Μπράβοι του Μαρινάκη ήθελαν να εμπλέξω τον Τσίπρα με την Τζίβα και να ακυρώσουν το πόρισμα του Noor 1» (Video)

Αρπαγή δημοσιογράφου στο Χίλτον: «Θα εκπλαγεί ο Μαρινάκης, θα αναγκαστεί να ζητήσει συγγνώμη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter