Ποιοι ιδιοκτήτες και πότε περνούν ΚΤΕΟ το 2020 με βάση την απόφαση Πατούλη (Πίνακας)

Ποιοι ιδιοκτήτες και πότε περνούν ΚΤΕΟ το 2020 με βάση την απόφαση Πατούλη (Πίνακας)

Την υποχρέωση να προσέλθουν για αρχικό τεχνικό έλεγχο σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό ΚΤΕΟ οχήματα και δίκυκλα επισημαίνει απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση του Περιφερειάρχη, η οποία εκδίδεται από τη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, υποχρέωση ελέγχου έχουν:

– τα επιβατικά ΙΧ οχήματα και τα Φορτηγά ΙΧ (με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους), που η πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους έχει εκδοθεί κατά το έτος 2016. Αντίστοιχη υποχρέωση ελέγχου έχουν τα μηχανοκίνητα δίκυκλα ανεξαρτήτως κυβισμού (περιλαμβάνονται και οι μοτοσικλέτες με δίδυμο εμπρόσθιο τροχό), εφόσον η πρώτη άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί από Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής κατά το έτος 2016. Ο αρχικός τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αυτών, πρέπει να διενεργηθεί στα ΚΤΕΟ, στο χρονικό διάστημα από τρεις (3) εβδομάδες πριν έως και μία (1) εβδομάδα μετά τη συμπλήρωση τετραετίας από την ημερομηνία έκδοσης της πρώτης αδείας κυκλοφορίας.

– Τα οχήματα των λοιπών κατηγοριών (Ε.Δ.Χ., Λεωφορεία, Ασθενοφόρα και Φορτηγά, Ελκυστήρες, Ρυμουλκούμενα και Ημιρυμουλκούμενα, με μικτό βάρος μεγαλύτερο των 3,5 τόνων), των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί κατά το έτος 2019.

– Τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ) οχήματα, τα Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ) οχήματα με μικτό βάρος μέχρι και 3,5 τόνους, και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα (μοτοσικλέτες και μοτοποδήλατα) και για τα οποία εξεδόθη νέα άδεια κυκλοφορίας από υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών των Περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής, από την 01-01-2019 μέχρι και την 31-12-2019 λόγω μεταβίβασης, εφόσον έχουν συμπληρώσει τέσσερα (4) χρόνια από την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας και επιπλέον στις Περιφέρειες στις οποίες είχαν εκδοθεί οι άδειες κυκλοφορίας πριν τη μεταβίβαση τους, δεν υπήρχε υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο.

Ο αρχικός τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αυτών πρέπει να διενεργηθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα :

Για τα οχήματα των οποίων ο αριθμός κυκλοφορίας λήγει σε Υποχρέωση για τεχνικό έλεγχο έως

Προϋπόθεση

Η σχετική υποχρέωση ελέγχου αφορά τα οχήματα και δίκυκλα στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης των ιδιοκτητών ή ως έδρα του Δημόσιου Φορέα στον οποίο ανήκουν, Δήμος της Περιφέρειας Αττικής πλην των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας της ΠΕ Νήσων.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων και δικύκλων, στην άδεια κυκλοφορίας των οποίων αναγράφεται ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της επιχείρησης ή του δημόσιου φορέα που ανήκουν, ένας εκ των Δήμων Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας της ΠΕ Νήσων, θα ενημερωθούν σχετικά με τον αρχικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων/δικύκλων τους το επόμενο χρονικό διάστημα με ειδική απόφαση που θα εκδοθεί.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και ειδικές περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον σύνδεσμο https://bit.ly/2OpXjYE  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter