Ποιος είναι ο Ισπανός Γκονθάλεθ Πονς που έπλεξε το εγκώμιο του Σαμαρά

Ποιος είναι ο Ισπανός Γκονθάλεθ Πονς που έπλεξε το εγκώμιο του Σαμαρά

Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι και μάλλον επαληθεύεται απόλυτα στην περίπτωσή του σε σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ψάχνοντας να βρούμε το «who is who» του Ισπανού ευρωβουλευτή Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς που χθες στο ευρωκοινοβούλιο έλαβε τον λόγο εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μετά την ομιλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, για να πλέξει το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, πέφτουμε πρώτα στα τετριμμένα:

Από τη Βαλένθια, γεννηθείς το 1964, νομικός και πάντα συντηρητικός του Λαϊκού Κόμματος και ευρωβουλευτής από το 2014.

Ψάχνοντας όμως λίγο περισσότερο στο διαδίκτυο βρίσκουμε τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία:

Ο Πονς ανήκει στην αντιδραστική δεξιά, συντηρητική και στην περίπτωσή του, «επαρχιώτικη», όπως την χαρακτηρίζουν. Εξάλλου φαίνεται και από τις τοποθετήσεις του για την Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης και όχι αποκλειστικά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αντί να πρεσβεύει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και την αλληλεγγύη, ο επαρχιωτισμός του και ο συντηρητισμός του τον έστρεψε στην λογική των «τεμπέληδων Ελλήνων» και έδειξε επανειλημμένα υπεροψία, υποτιμώντας τη χώρα μας και το λαό της. Ανάλογη ήταν και η στάση του κόμματός του, πέραν του ότι ο έως χθες πρόεδρός του, Μαριάνο Ραχόι διακρινόταν από μία φυσική ευγένεια σε αντίθεση με πολλά άλλα στελέχη του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος.

Η στάση του απέναντι στους Έλληνες ήταν εμπαθής όταν αναφερόταν σε αυτούς από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Θεωρείται από τους υπέρμαχους της φράσης «Η Ισπανία δεν είναι Ελλάδα» αλλά και της επίσης προσβλητικής «Δεν σας αυξάνουμε τις συντάξεις γιατί πληρώνουμε την Ελλάδα!».

Όσοι γνωρίζουν, κάνουν λόγο για ένα από τα πιο ακραία πρόσωπα του Λαϊκού Κόμματος που χρησιμοποιεί και χρησιμοποιούσε φράσεις κλισέ, τσιτάτα και πολλά… fake news!

Όσο προχωράμε την αναζήτηση βρίσκουμε την περιοχή του, τη Βαλένθια να παραμένει επί 20ετίας στο επίκεντρο των σκανδάλων διαφθοράς του Λαϊκού Κόμματος με πολλά άτομα να παίρνουν το δρόμο της φυλακής…

Οι «κακές γλώσσες» λένε πως ήταν και ένας λόγος που απαίτησε από τον Ραχόι να μείνει σε θέση που προστατεύεται. Εν προκειμένω, στην Ευρωβουλή!

Μετά από αυτά, δεν ξαφνιάζει κανέναν που υιοθέτησε τις ακραίες θέσεις της Σαμαρικής/Μητσοτακικής Νέας Δημοκρατίας και τη θεωρία των δύο άκρων ενώ απένειμε τα εύσημα στον Σαμαρά.

Όμοιος ομοίω αεί πελάζει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter