Ποιους προτείνει η Βουλή για πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ποιους προτείνει η Βουλή για πρόεδρο και εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η γνωμοδοτική διαδικασία της Βουλής αναφορικά με τους υποψήφιους για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Τον λόγο έχει πλέον το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη σημερινή ψηφοφορία που διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για τη θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαρ. Βουρλιώτης, και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση οι Αρεοπαγίτισσα, Δ . Μπιτζούνη, και η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρ. Καλού, οι οποίες ισοψήφησαν. Τρίτη ήρθε η Δ. Κοκοτίνη, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Β. Πλιώτα, και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Π. Καραγιάννη, να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις.

Στην αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθήθηκε την Τετάρτη για τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, ισοψήφησαν στην πρώτη θέση η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτισσα, Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη ήταν η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη. Ακολούθησαν ο Αρεοπαγίτης, Γεώργιος Χοϊμές, η αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και η Αρεοπαγίτισσα, Αρτεμισία Παναγιώτου.

Τον λόγο έχει πλέον το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα αποφασίσει για τους ανώτατους δικαστικούς που θα αντικαταστήσουν τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πέππα, και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, λαμβάνοντας υπόψη την έκθεση που θα συντάξει και θα διαβιβάσει η Βουλή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter