Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ποιος είμαι, ποιος είσαι

Πολάκης σε Μητσοτάκη: Ποιος είμαι, ποιος είσαι

Αντιπαραβολή των πεπραγμένων και της σταδιοδρομίας του στην πολιτική και όχι μόνο σε σχέση με αυτήν των αντιπάλων του έκανε από το βήμα της Βουλής ο αν. υπουργός Υγείας, απαντώντας ακριβώς στα σημεία που η αξιωματική αντιπολίτευση επικεντρώνει τα πολιτικά της χτυπήματα. Το ήθος και το ύφος του.

«Είμαι πράγματι προσβλητικός και επιθετικός γιατί δεν θυσιάζω την αλήθεια για χάρη ενός καθωσπρεπισμού, οι υπέρμαχοι του οποίου έχουν ασκήσει ακραία βία κατά των πολιτών, στερώντας τους μισθούς και συντάξεις αλλά μιλώντας πάντα σε… πληθυντικό ευγενείας» είπε και πρόσθεσε πάντα σε ήπιους τόνους: «Είμαι πράγματι κυνικός γιατί σπούδασα ορφανός από πατέρα, μένοντας στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου, μπαίνοντας από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους, χειρουργώντας ή ξενυχτώντας σε μονάδες εντατικής θεραπείας και σε δημόσια νοσοκομεία αλλά και στον ιδιωτικό τομέα».

Δείτε επίσης: Απάντηση Πολάκη σε Μητσοτάκη στη… γλώσσα των offshore: Την ομιλία σου την έγραψε ο beneficial owner της ΝΔ

Ιδιαίτερο συμβολισμό, όμως, έχουν τα κάτωθι λόγια του αν. υπουργού: «Είμαι πράγματι φασίστας γιατί δεν έχω κάνει ούτε μία μήνυση ή αγωγή σε πολιτικούς ή δημοσιογράφους, οι οποίοι με έχουν λοιδορήσει με τις πιο χυδαίες εκφράσεις. Από σκύλο μέχρι αρκουδιάρη. Πάντα βέβαια με καθωσπρέπει ύφος… Αντ’ αυτού, οι πρώτες φασιστικές μου παρεμβάσεις ως αν. υπουργός Υγείας ήταν η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για τα νοσοκομεία. Λες και ήταν μπαρ τα νοσοκομεία και τους είχαμε βάλει και είσοδο… Έτσι, 2,5 εκατ. άνθρωποι απέκτησαν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας. Ποιο από τα δυο ήταν ο φασισμός;

»Και βέβαια είμαι επικίνδυνος για τη δική σας δημοκρατία. Όχι για τη δημοκρατία των λαϊκών αναγκών. Γιατί εγώ -ξέρετε- παίρνω δάνεια βάζοντας υποθήκη το σπίτι μου και όχι με ¨αέρα¨ όπως οι φίλοι σας. Τα αποπληρώνω κανονικά και δεν χρωστάω σε όποιον μιλά ελληνικά, όπως το κόμμα σας που χρωστά 270 εκατ. ή όπως ο κ. Μητσοτάκης με το δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Γιατί εγώ δεν έχω πάρει άλλα δωράκια ή τηλεφωνικά κέντρα από τη Siemens. Δεν ήμουν ποτέ κολλητός του Χριστοφοράκου, ούτε είχα σπίτι μεσοτοιχία και ούτε τον άφησα να φύγει γιατί αργήσαμε να βγάλουμε το ένταλμα. Γιατί ούτε εγώ ούτε η γυναίκα μου έχουμε offshore και ούτε χρηματοδοτηθήκαμε από άγνωστες offshore κάποιου εφοπλιστή που την ίδια περίοδο χρηματοδοτεί τη μιντιακή ναυαρχίδα της αισχρής επίθεσης, το Πρώτο Θέμα».

Τόνισε δε ότι εκείνος επιλέγει να συνεργάζεται με Μηχανολόγους Μηχανικούς που έχουν τελειώσει ΤΕΙ για να ανασυσταθεί το ΕΣΥ και όχι με πρωτόδικα καταδικασμένους που ασελγούσαν σε ανήλικα, αναφερόμενος προφανώς στο «δεξί χέρι» του προέδρου της ΝΔ, Ν. Γεωργιάδη. «Ναι εμένα οι συνεργάτες μου είναι ιδιοκτήτες συνεργείου μοτοσικλετών, δεν είναι αυτοί που ασελγούν σε ανήλικα» είπε επί λέξει και πρόσθεσε πως ό,τι έχει καταφέρει στη ζωή του οφείλεται σε έντιμη και επίπονη προσπάθεια, στην αμέριστη στήριξη της οικογένειάς του και όχι στο γεγονός ότι ήταν γιος του μπαμπά του. «Γιατί εγώ που είμαι οπαδός του κράτους, δούλεψα στον ιδιωτικό τομέα με σκληρό ανταγωνισμό και δεν διορίστηκα -όπως εσείς κ. Μητσοτάκη που είστε οπαδός της ελεύθερης οικονομίας- κατευθείαν με παρέμβαση Σημίτη στην Εθνική Τράπεζα μόλις γύρισα από τις σπουδές στην Αμερική» ανέφερε και επισήμανε: «Μιλάτε για τον τρόπο γιατί δεν ξέρετε απ’ τον κόπο. Και όντως κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει άβυσσος και στο ηθικό και στο πολιτικό επίπεδο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter