Πολάκης: «Αφού δεν κουνιούνται Τασούλας και Πιτσιλής θα πάω εγώ στη δικαιοσύνη την offshore του Μαντά»

Πολάκης: «Αφού δεν κουνιούνται Τασούλας και Πιτσιλής θα πάω εγώ στη δικαιοσύνη την offshore του Μαντά»

Πριν την ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του μετά από μήνυση του βουλευτή της ΝΔ, Περικλή Μαντά, για τις αποκαλύψεις που αφορούν την offshore στα νησιά Μάρσαλ και τα δυσθεώρητα χρέη στο δημόσιο, ο Παύλος Πολάκης ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κατηγόρησε την πλειοψηφία ότι για όγδοη φορά προσπαθεί να τον σπιλώσει. Ζήτησε να αρθεί η ασυλία του, αφού οι Κώστας Τασούλας, Γιώργος Πιτσιλής, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες και η Εφορίας Καλαμάτας δεν μερίμνησαν για τις πολύκροτες καταγγελίες του, οι οποίες θα έπρεπε να έχουν οδηγήσει το στέλεχος της συμπολίτευσης στην έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα.

Δείτε επίσης: «Γαλάζια» φάμπρικα: Στα μανταλάκια κρεμάει τον Μαντά ο Πολάκης – Το «καρφί» για Πιτσιλή

«Είναι η όγδοη προσπάθεια που κάνετε για να με σπιλώσετε» ανέφερε ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη σύνδεση του κ. Μαντά με την offshore εταιρία μέσω «αχυράνθρωπου». Τόνισε δε ότι αποκάλυψε τα υπέρογκα χρέη του βουλευτή της ΝΔ στο δημόσιο, τα οποία ξεπερνούν τα 650.000 ευρώ, κάτι που δεν αρνήθηκε ούτε ο Π. Μαντάς.

«Έπρεπε οι θεσμοί του κράτους και της Βουλής να έχουν κινηθεί» επισήμανε και πρόσθεσε πως δέχτηκε να αρθεί η ασυλία του για να οδηγηθεί η υπόθεση στο δικαστήριο, αφού «δεν “κουνιούνται” ο Τασούλας, η Επιτροπή Πόθεν Έσχες, η ΑΑΔΕ και η Εφορία Καλαμάτας».

Μάλιστα, κάλεσε την πλειοψηφία να δεσμευτεί πως αν αποδειχτεί ότι έχει δίκιο για όσα έχει καταγγείλει, τότε είτε ο κ. Μαντάς θα παραιτηθεί είτε θα αποπεμφθεί. «Το κάνουμε συμφωνία αυτό;» ρώτησε την πλειοψηφία, με τον Θάνο Πλεύρη να του απαντά σε δεύτερο χρόνο πως θα πρέπει να ισχύσει το αντίθετο σε περίπτωση καταδίκης του πρώην αν. υπουργού Υγείας.

«Κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι»

Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο βουλευτής της συμπολίτευσης, ο οποίος δεν αρνήθηκε ότι χρωστά στο δημόσιο, παραδεχόμενος ότι έχει κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών. «Είμαι ο Περ. Μαντάς και κατάγομαι από το μεγαλύτερο τζάκι, αυτό της κοινωνίας» υπογράμμισε, προκαλώντας θυμηδία στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Να σημειωθεί ότι για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη ψήφισαν 260 βουλευτές, με 260 να ψηφίζουν υπέρ, δύο κατά και ένας «παρών».

Διαβάστε επίσης: 

Νέα «γαλάζια ακρίδα» αποκαλύπτει ο Πολάκης: Bουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ έχει offshore στα νησιά Μάρσαλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter