Πολάκης για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν άριστης κυβέρνησης (Video)

Πολάκης για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν άριστης κυβέρνησης (Video)

«Σήμερα έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν άριστης κυβέρνησης της ΝΔ» ανέφερε στην ομιλία του στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, σχετικά με την τοποθέτηση «εκλεκτής» της κυβέρνησης και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά και την σφοδρή αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής.

Παράλληλα, ο Παύλος Πολάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, σχετικά με το ράλι ακρίβειας στης τιμές των καυσίμων, κάνοντας λόγο για «εμμονική στάση» της κυβέρνησης να μην μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης και να ανακουφίσεε τον ελληνικό λαό».

Νωρίτερα, ο ίδιος, με δήλωσή του χαρακτήρισε «κόλαφο» το «θερμό» επεισόδιο που δημιουργήθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη και του προέδρου της επιτροπής διαφάνειας Γιάννη Λιανού, ενώ παράλληλα, έφερε στο φως την επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο οποίος αποδόμησε την υποψηφιότητα της κας. Νικολοπούλου, κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της και «εκφράζοντας την κατάπληξη και απογοήτευσή του για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων», όπως τονίζει και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης: Ο Πολάκης ξεμπροστιάζει τον Γεωργιάδη για την προσπάθεια ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ο Άδωνης Γεωργιάδης «παράσχει απροκάλυπτη στήριξη σε αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών, είχε ως μοναδικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή ακριβώς την «ακαταλληλότητα», «απροθυμία» και «αδράνεια» της κας. Νικολοπούλου να διερευνήσει τις εν λόγω πρακτικές των τραπεζών» σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει πως αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κα. Νικολοπούλου εργαζόταν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεγάλες εταιρείες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, «εξηγεί εν πολλοίς τη συγκεκριμένη πρόταση για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Η επιστολή του Γιάννη Λιανού

Aκολουθεί το βίντεο της παρέμβασης του Παύλου Πολάκη:

Αναλυτικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη:

Σήμερα έπεσε και το τελευταίο «φύλλο συκής» της δήθεν άριστης κυβέρνησης της ΝΔ!

Δια του αρμόδιου Υπουργού Άδ. Γεωργιάδη, η κυβέρνηση πρότεινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την κα. Χαρά Νικολοπούλου για τη θέση της Αντιπροέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Όπως ανέδειξαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Π. Πολάκης κατά τη σημερινή συζήτηση, η υποψηφιότητα αυτή είναι για μια σειρά από λόγους ιδιαιτέρως προβληματική.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και προϊστάμενος της, κ. Ι. Λιανός, επιλογή του κ. Άδωνι Γεωργιάδη στη θέση της κ. Θάνου, απέστειλε χθες επιστολή προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, με την οποία αποδόμησε πλήρως την υποψηφιότητα της κας. Νικολοπούλου κάνοντας λόγο για προφανή ανεπάρκεια στην μέχρι σήμερα άσκηση των καθηκόντων της και εκφράζοντας την κατάπληξη και απογοήτευσή του για την «επιβράβευση» όχι των ικανών, αλλά μάλλον των πλέον ακατάλληλων, προσάπτοντας στην κα. Νικολοπούλου:

  • αδικαιολόγητη αδράνεια εκ μέρους της όσον αφορά στη διερεύνηση των αθέμιτων πρακτικών από τις Τράπεζες στις χρεώσεις τους –παρά τους πρόσθετους πόρους, το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιπλέον μέσα που της διατέθηκαν ως χειρίστρια της υπόθεσης – γεγονός που οδήγησε και στην απόφαση αντικατάστασής της από τη θέση της Προϊσταμένης της Δ’ Διεύθυνσης/Χρηματοοικονομικού Τομέα της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
  • έλλειψη οποιασδήποτε διάθεσης από την πλευρά της να υποστηρίξει και να συνδράμει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προώθηση της αποτελεσματικότητάς της.
  • αδικαιολόγητη άρνησή της να αξιολογηθεί και η ίδια καθ’ όλα τα προηγούμενα έτη.

Προφανώς ο κ. Γεωργιάδης, «συνεπής» στη μέχρι σήμερα στάση του να παράσχει απροκάλυπτη στήριξη σε αθέμιτες πρακτικές σε βάρος των καταναλωτών, είχε ως μοναδικό κριτήριο για τη συγκεκριμένη επιλογή ακριβώς την «ακαταλληλότητα», «απροθυμία» και «αδράνεια» της κας. Νικολοπούλου να διερευνήσει τις εν λόγω πρακτικές των τραπεζών. Τούτο δε, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κα. Νικολοπούλου εργαζόταν σε μεγάλη δικηγορική εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού μεγάλες εταιρείες αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξηγεί εν πολλοίς τη συγκεκριμένη πρόταση για την ανάληψη της θέσης της Αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Πολάκης ξεμπροστιάζει τον Γεωργιάδη για την προσπάθεια ελέγχου της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Ο Άδωνης θέλει να ελέγξει την Επιτροπή Ανταγωνισμού με διορισμό «εκλεκτής» του Μητσοτάκη – Αντέδρασε ο πρόεδρός της

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για το «κυβερνητικό παιχνίδι καθυστερήσεων» για την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter