Πολάκης για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Η τρομερή χυδαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πολάκης για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Η τρομερή χυδαιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Για «τρομερή χυδαιότητα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, μιλώντας για το «τρικ» της Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ.

«Είναι θατσερική ληστεία. Ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό, όπως αυτές οι σπείρες που παριστάνουν τους τεχνικούς του ΟΤΕ. Τους έβαλε μέσα στο σπίτι και τώρα ρημάζουν την οικοσκευή.
Αλλά κάπου φτάνει!», σημειώνει ο Παύλος Πολάκης.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Αυτή η τρομερή χυδαιότητα του “τρικ” της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου στη ΔΕΗ, ώστε να απωλέσει το Δημόσιο τον έλεγχο της πλειοψηφίας των μετοχών, είναι η φωτογραφία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Όχι γιατί δεν ήταν ικανοί να το κάνουν. Όχι γιατί δεν έχουν κάνει άλλα αντίστοιχα. Όχι γιατί μας εκπλήσσει πλέον η χυδαιότητα ως μέσο πολιτικής.
Αλλά κυρίως για το timing. Είναι ύψιστη αλητεία, πρωτοφανής, να ξέρεις ότι έρχεται χειμώνας με τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, με την τιμή του ρεύματος να ανεβαίνει, με αστάθμητους γεωπολιτικούς παράγοντες (πιθανή ακυβερνησία στη Γερμανία) που μπορεί να επιδεινώσουν την κατάσταση και εσύ να απεμπολείς τον έλεγχο του κράτους, δηλαδή της κοινωνίας, πάνω σε ότι είχε απομείνει από την παραγωγή και τη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Να παραδίδεις έτσι στην αγορά ένα μέσο ελέγχου των τιμών, ένα μέσο άσκησης κοινωνικής πολιτικής, ενόψει χειμώνα που θα σπάσουν δόντια από το κρύο με το αέριο εκεί που έφτασε και την πανδημία, μάλλον πάλι ανεξέλεγκτη και την αγορά στεγνή, αφού εσύ ο ίδιος αποφάσισες να επωφεληθεί το 5% των πολύ μεγάλων εταιρειών, από τους ευρωπαϊκούς πόρους.
Εδώ πλέον αλλάζουμε πίστα. Η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική ειρήνη, η ποιότητα ζωής και η κρατική κυριαρχία δεν είναι πράγματα για να παίζει το σόι του Μητσοτάκη και άλλα πέντε έξι σόγια. Δεν υπάρχει καν ο μνημονιακός καταναγκασμός για να επικαλεστούν.
Είναι θατσερική ληστεία. Ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό, όπως αυτές οι σπείρες που παριστάνουν τους τεχνικούς του ΟΤΕ. Τους έβαλε μέσα στο σπίτι και τώρα ρημάζουν την οικοσκευή.
Αλλά κάπου φτάνει!»
(Από Αναστάση Ασκητά)
ΥΓ δικό μου: ΞΕΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ!!

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν πουλά καν, αλλά εκχωρεί τη ΔΕΗ μέσα σε βαθιά ενεργειακή κρίση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter