Πολάκης για σκάνδαλο Ρόκα: Έτσι θα συνεχίζουν να τρώνε τα λεφτά οι «γαλάζιες ακρίδες» μέχρι να φύγουν

Πολάκης για σκάνδαλο Ρόκα: Έτσι θα συνεχίζουν να τρώνε τα λεφτά οι «γαλάζιες ακρίδες» μέχρι να φύγουν

Τη νέα περίπτωση «γαλάζιου» σκανδάλου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Documento, με τον φίλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Γιώργο Ρόκα, και την προνομιακή σχέση που διατηρεί με το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σχολιάζει με ανάρτησή του στο Facebook ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλος Πολάκης.

«Η βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ ήταν ένα καλά οργανωμένο πολιτικό σχέδιο και ένα τεράστιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΤΙΛ του Κυρ. Μητσοτάκη, μέσα από το οποίο εξασφάλισε (και συνεχίζει να εξασφαλίζει) ΑΜΥΘΗΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ σε μια κλίκα λίγων και “εκλεκτών” φίλων, συγγενών (υπουργών του) και χορηγών του» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης σχετικά με το σκάνδαλο Ρόκα, ενώ σε άλλο σημείο τονίζει ότι «υπάρχει περίπτωση εξόφθαλμης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ με σοβαρές ενδείξεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ με άμεσα εμπλεκόμενους τον Μητσοτάκη και τον Σκρέκα».

Παράλληλα, υπογραμμίζει με σκωπτικό τρόπο: «Έτσι τρώνε και θα συνεχίζουν να τρώνε τα λεφτά οι “γαλάζιες ακρίδες” μέχρι να ΦΥΓΟΥΝ!!».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Έχω πει αμέτρητες φορές ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση της χώρας και το ξεπούλημα της ΔΕΗ ήταν ένα καλά οργανωμένο πολιτικό σχέδιο και ένα τεράστιο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΤΙΛ του Κυρ. Μητσοτάκη, μέσα από το οποίο εξασφάλισε (και συνεχίζει να εξασφαλίζει) ΑΜΥΘΗΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ σε μια κλίκα λίγων και “εκλεκτών” φίλων, συγγενών (υπουργών του) και χορηγών του, σε βάρος του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας (φωτό 1, 2).

Χθες το Documento αποκάλυψε ότι ο Γεώργιος Μ. Ρόκας, στενός προσωπικός φίλος και μέγας υποστηρικτής του Μητσοτάκη, έστησε με τις ευλογίες του (τουλάχιστον…) και με τη συνδρομή Υπουργών της κυβέρνησης του, μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΡΠΑΚΤΗ με αιολικά πάρκα, συνάπτοντας ΠΑΡΑΝΟΜΑ συμβάσεις σταθερής τιμής με το σύστημα διαχείρισης μέσω διαφόρων εταιρειών – μαϊμού που έφτιαξε (διαβάστε όλο το άρθρο στο link).

Στα πρώτα εγκαίνια φωτοβολταϊκού πάρκου που πήγε ο Μητσοτάκης, ήταν της εταιρείας “R – ENERGY 1 A.E”, της οποίας Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος είναι ο εν λόγω κύριος. Μάλιστα, είναι τέτοια η “φιλία” τους που ο Ρόκας έχει κρεμάσει τη φωτογραφία του Κυριάκου στα γραφεία της εταιρείας του (φωτό 3).

Ο Γ. Μ. Ρόκας έστησε εικονικές εταιρείες για να κατέχει μέσα από αυτές ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΡΓΑ με υψηλή σταθερή ταρίφα (διπλάσια από αυτή που θα έπαιρνε από τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς της ΡΑΕ) παραβιάζοντας έτσι τον ΝΟΜΟ (άρθρ. 72 Ν. 4602/2019), ο οποίος υποχρεώνει όποιον κατέχει άμεσα ή ΕΜΜΕΣΑ περισσότερα από 2 έργα να συμμετέχει στους διαγωνισμούς της ΡΑΕ.

Πέρα από την καραμπινάτη ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ του Γ.Μ.Ράμου, η οποία συνεπάγεται αυστηρές ποινικές κυρώσεις καθώς έχει υπογράψει Υπεύθυνες Δηλώσεις ότι δεν κατέχει περισσότερα από 2 έργα (στις φωτό 4, 5, 6 τα αποδεικτικά στοιχεία για τον Εισαγγελέα…), πέρα από το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού έναντι των άλλων εταιρειών, πέρα από το ότι με την παραπάνω απάτη θα αποσπάσει παράνομα χρήματα από τα δημόσια ταμεία σε βάρος των καταναλωτών, εδώ υπάρχει περίπτωση εξόφθαλμης ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ με σοβαρές ενδείξεις ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ με άμεσα εμπλεκόμενους τον Μητσοτάκη και τον Σκρέκα!

Κατ’ εντολή (προφανώς) του Μαξίμου και για να εξυπηρετήσει τον κολλητό του Μητσοτάκη, ο Σκρέκας νομοθέτησε διάταξη τον Μάρτιο του 2022 με φωτογραφική (ν)τροπολογία (κι ενώ δεν υπήρχε καν αίτημα από κάποιον Συλλόγο αιολικών πάρκων), με την οποία αυξήθηκε: α) η ισχύς ανά ανεμογεννήτρια από 3.000 σε 6.000 ΜW και β) η σταθερή ταρίφα από τα 79€ στα 89€ ανά MWH (φωτό 7), ενώ στους μειοδοτικούς διαγωνισμούς οι τιμές κυμαίνονται από 40€ έως 50€/MWH!

Και είναι τέτοια η έπαρση του κολλητού του Μητσοτάκη (εκτός από το ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο της Ιθάκης, έχει κάνει κι άλλα “δώρα”;;), που δεν ντράπηκε να κορδωθεί δημόσια ότι με τη ρύθμιση Σκρέκα “επιτεύχθηκε μια ευεργετική επίδραση στο επιχειρηματικό πλάνο του project της εταιρείας”, η οποία κατέθεσε αμέσως σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ για μετατροπή της άδειας από 3ΜW σε 4,10  ΜW (φωτό 😎)

Έτσι ΤΡΩΝΕ και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΤΡΩΝΕ τα λεφτά οι “γαλάζιες ακρίδες” μέχρι να ΦΥΓΟΥΝ!!

ΥΓ1: Κώστα Σκρέκα είχες μυστική συνάντηση (δείπνο) με τον Γ. Ρόκα για τις λεπτομέρειες της “ευεργετικής” ρύθμισης ΠΡΙΝ τη φέρεις στη Βουλή; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;;

ΥΓ2: Κύριε Εισαγγελέα του Οικονομικού Εγκλήματος σκοπεύετε να επιληφθείτε άμεσα ή θα περιμένετε πάλι να σας φέρουμε εμείς τα στοιχεία;;

ΥΓ3 Το εντυπωσιακό είναι ,ότι ακριβώς την  ημέρα που έγραφα την ανάρτηση «ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΑ ΝΤΙΛΣ » φωτο 2,αυτήν ακριβώς τη μέρα πέρασε την (ν)τροπολογία  ο Σκρεκας !!

ΥΓ4 Για περισσότερες  λεπτομέρειες δείτε το άρθρο του χθεσινού DOCUMENTO :

https://www.documentonews.gr/…/apokalypsi-ki-allos…/

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Κι άλλος φίλος του Μητσοτάκη με μπίζνες για… εισαγγελέα

Πολάκης: Επί 19 μήνες δεν έχουν ερευνήσει τη Σοφία Νικολάου για συμβάσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο (Video)

Παύλος Πολάκης: Ισίδωρε Ντογιάκο, ακόμη να παραιτηθείς;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter