«Πόλεμος» στην Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων: Ποιοι καλύπτουν τους υπουργούς της κυβέρνησης (Video)

«Πόλεμος» στην Ένωση Δικαστών & Εισαγγελέων: Ποιοι καλύπτουν τους υπουργούς της κυβέρνησης (Video)

Ρελάνς του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χριστόφορου Σεβαστίδη, σε Σαλάτα – Λυμπερόπουλο.

Εξηγήστε, τους ζητάει, γιατί είστε αντίθετοι στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.

Δείτε επίσης: Σαλάτα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την επιχείρηση στο Κουκάκι

Αφού λοιπόν τα μέλη του ΔΣ, Νίκος Σαλάτας, Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, και ακόμα τρεις, εγκάλεσαν τον ίδιο γιατί έκανε το αυτονόητο και υπερασπίστηκε με δική του ανακοίνωση τους εισαγγελείς που δέχτηκαν υπουργικές επιθέσεις επειδή δεν άσκησαν κακουργηματικές διώξεις στους συλληφθέντες στο Κουκάκι, ο κ. Σεβαστίδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους για έκτακτη Γενική Συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων όρισε αμέσως για τη Πέμπτη στις 23 Ιανουαρίου την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης, βάζοντας δύο θέματα που αφορούν στην συμπεριφορά των επικριτών του απέναντι σε όλο το Δικαστικό Σώμα .

Συγκεκριμένα ο κ. Σεβαστίδης ζητά:

Να αιτιολογηθεί η στάση του Α΄ Αντιπροέδρου κ. Λυμπερόπουλου, του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Βεργώνη και του ΓΓ κ. Σαλάτα, να αρνηθούν να συναινέσουν στην έκδοση ανακοίνωσης υποστήριξης των συναδέλφων Εισαγγελέων από τις έμμεσες πιέσεις που τους ασκήθηκαν για τις ποινικές διώξεις που άσκησαν στα επεισόδια στο Κουκάκι.

Να εξηγήσει στο ΔΣ ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Λυμπερόπουλος την πρακτική του να εκπροσωπεί την Ένωση σε τηλεοπτικές εκπομπές εκφράζοντας προσωπικές του απόψεις, κατά παράβαση του άρθρου 16 παρ. 2 του Καταστατικού, που αναθέτει αποκλειστικά την εκπροσώπηση της Ένωσης στον Πρόεδρο και στον Γενικό Γραμματέα

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. καλούνται να παραστούν οι Πρόεδροι ή οι αναπληρωτές τους όλων των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας για να διατυπώσουν τις θέσεις τους.

Ευθεία παρέμβαση και του πρωθυπουργού

Επισημαίνεται ότι για το ζήτημα των επίμαχων διώξεων ευθεία παρέμβαση στα της Δικαιοσύνης έκανε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην συνέντευξη του στον Alpha μίλησε για το θέμα κι εξέφρασε κι αυτός γνώμη, σαν… υπέρτατη εισαγγελική Αρχή, ότι τα αδίκημα που διαπράχθηκε ήταν κακούργημα. Ούτε λίγο ούτε πολύ δηλαδή ο Πρωθυπουργός της χώρας αμφισβήτησε την ορθότητα της ποινικής δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος που άσκησαν οι αρμόδιοι εισαγγελείς.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό ο κ. Σεβαστίδης με μακροσκελή επιστολή του είχε επικρίνει τους Σαλάτα- Λυμπερόπουλο, οι οποίοι αν και επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν με το παραμικρό την παρέμβαση της ΕΔΕ και την έκδοση πύρρειων ανακοινώσεων, τώρα με την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχουν τελείως διαφορετική συμπεριφορά. Τώρα ακόμα κι αν ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαξιώνει τελείως τη Δικαιοσύνη εκφράζοντας τη… νομική του θέση, για κάποιους στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έχουν πρώιμα αρχίσει οι… καλοκαιρινές διακοπές.

Και η ίδια η Νέα Δημοκρατία απ’ την πλευρά της όταν ήταν Αξιωματική Αντιπολίτευση εξέδιδε με το παραμικρό ανακοινώσεις που κατήγγειλε την τότε Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε και η ΕΔΕ, ακόμα κι όταν πχ ο Παύλος Πολάκης απλά αναρωτιόταν γιατί καθυστερούσαν οι έρευνες για μεγάλες υποθέσεις κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Ακούστε τι είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, παρεμβαίνοντας ευθέως στα της Δικαιοσύνης, για το θέμα με τις ποινικές διώξεις για το Κουκάκι:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter