Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από «βροχή» εκρήξεων στο Κίεβο – Στον απόηχο της επίθεσης στη γέφυρα (Photos – Video)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από «βροχή» εκρήξεων στο Κίεβο – Στον απόηχο της επίθεσης στη γέφυρα (Photos – Video)

Στον απόηχο της επίθεσης στη γέφυρα της Κριμαίας το περασμένο Σάββατο, εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί της Δευτέρας το Κίεβο, στην εμπόλεμη Ουκρανία, με νεκρούς και τραυματίες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσιών Έκτακτης Ανάγκης.

Δείτε επίσης: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου (Videos)

Συγκεκριμένα, εκρήξεις συγκλόνισαν τη Δευτέρα το Κίεβο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος των Κρατικών Υπηρεσίων Έκτακτης Ανάγκης, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο Suspilne. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 8 νεκρούς και 24 τραυματίες.

Στο Κίεβο, δημοσιογράφοι του AFP είδαν πολλά ασθενοφόρα στο κέντρο της πόλης να κατευθύνονται προς το μέρος όπου ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις γύρω στις 08:15 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος). Μεγάλες στήλες καπνού ήταν ορατές, ενώ στη συνέχεια ακούστηκαν δύο νέες εκρήξεις. Η τελευταία φορά που είχε πληγεί το Κίεβο ήταν στις 26 Ιουνίου.

Ουκρανικός στρατός: «Εκτοξεύτηκαν 75 πύραυλοι»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα το πρωί 75 πυραύλους εναντίον πόλεων της Ουκρανίας.

«Το πρωί, ο επιτιθέμενος εκτόξευσε 75 πυραύλους, 41 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνά μας», δήλωσε με ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι, διευκρινίζοντας πως η Ρωσία χρησιμοποίησε επίσης «μη επανδρωμένα αεροπλάνα μάχης».

“Επιβεβαιώνουμε τις λεπτομέρειες”, σχολίασε ο εκπρόσωπος.

Δείτε επίσης: Κίεβο: On air η στιγμή των εκρήξεων από το BBC – Η αντίδραση του δημοσιογράφου (Video)

Νωρίτερα ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο είχε δηλώσει ότι σημειώθηκαν εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου σήμερα το πρωί.

“Αρκετές εκρήξεις στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι, στο κέντρο της πρωτεύουσας”, επισήμανε ο Κλίτσκο στο Telegram. “Λεπτομέρειες αργότερα”.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: «Ελλάδα και Σλοβακία θα στείλουν 100 τεθωρακισμένα» – Αποκάλυψη γερμανίδας υπουργού Αμυνας

Οι εκρήξεις ακούστηκαν στις 8:15 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ οι σειρήνες προειδοποίησης είχαν ηχήσει αρκετά λεπτά νωρίτερα.

 

Ήχησαν οι σειρήνες

Οι σειρήνες ήχησαν στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, με τις εκρήξεις να σημειώνονται στις 8:15. Αναλυτές κάνουν λόγο για πυραυλικά χτυπήματα.

Ο δήμαρχος Κλίτσκο ανέφερε, σύμφωνα με το AFP ότι το περιστατικό συνέβη στη συνοικία Σεβτσενσκίφσκι. Τα ξημερώματα της Δευτέρας, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί και στη Ζαπορίζια, προκαλώντας την καταστροφή πολυώροφης πολυκατοικίας.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Νέος βομβαρδισμός στη Ζαπορίζια – Αναφορές για τραυματίες

BBC: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

Το BBC μεταδίδει ότι ακούστηκαν νέες εκρήξεις λίγο μετά τις 9:30 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Δευτέρας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Το βρετανικό δίκτυο σημειώνει ότι πρόκειται για την πιο εκτεταμένη επίθεση από την πλευρά της Ρωσίας από την αρχή των επιχειρήσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter