Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σηματοδοτεί η αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τι σηματοδοτεί η αντεπίθεση των δυνάμεων του Κιέβου

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει σε νέα φάση μετά την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης στα νότια και στα ανατολικά. Η «πλάστιγγα» στα πεδία των μαχών έχει γείρει υπέρ του ουκρανικού στρατού κυρίως στα ανατολικά πέριξ του Χαρκόβου, καθώς οι Ρώσοι δεν κατάφεραν να αποκρούσουν τις συντονισμένες επιθέσεις. Συνεπώς, τα δεδομένα πλέον έχουν αλλάξει άρδην, αφού μετά τη μάχη του Κιέβου ο ρωσικός στρατός χάνει εκ νέου στο πεδίο των μαχών, παρόλο που στη Χερσώνα στα νότια της Ουκρανίας φαίνεται ότι έχει περιοριστεί η προέλαση των Ουκρανών.

Αλλάζουν οι στόχοι του Κρεμλίνου;

Η ήττα της Μόσχας μεταφράζεται σε υποχώρηση από πόλεις κλειδιά όπως το Ιζιούμ και δημιουργία μιας νέας γραμμής άμυνας αρκετά χιλιόμετρα ανατολικότερα και πλησιέστερα στα ρωσικά σύνορα. Ως εκ τούτου, η αναμενόμενη ρωσική επίθεση που επέκειντο στο Ντονιέτσκ ενδεχομένως να παραμείνει όνειρο θερινής νυκτός.

Οι στόχοι του Κρεμλίνου περιελάμβαναν τη κατάληψη της παραπάνω περιοχής, διότι μέχρι στιγμής κατέχεται από τους Ρώσους το 50% των εδαφών που διεκδικεί η αποσχισθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ. Ταυτόχρονα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κατορθώσει να ελέγξουν πλήρως τα εδάφη της αποσχισθείσας ΛΔ του Λουχάνσκ έπειτα από σκληρές συγκρούσεις, οι οποίες είχαν έτσι και αλλιώς μειώσει τις δυνατότητες των Ρώσων.

Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις στο μέτωπο του Χαρκόβου θα κρίνουν εν πολλοίς εάν το Κρεμλίνο θα μπορέσει να κρατήσει ορισμένες από τις θέσεις του στα ανατολικά. Ακόμη, παραμένει απορίας άξιον εάν η Μόσχα θα ανανεώσει τις προσπάθειες της στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία που έχει αφήσει ανεκμετάλλευτα όπως η μαζική επιστράτευση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter