Politico για ελληνικό Watergate: Οι υποκλοπές οδηγούν σε ορμπανοποίηση της πολιτείας

Politico για ελληνικό Watergate:  Οι υποκλοπές οδηγούν σε ορμπανοποίηση της πολιτείας

Τον ευρωπαϊκό διασυρμό που έχει υποστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαιτίας του σκανδάλου των υποκλοπών δημοσιογράφων και πολιτικών καταδεικνύει νέο δημοσίευμα του Politico, το οποίο αναφέρεται στην επίθεση που δέχτηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, από τον πρόεδρο της επιτροπής PEGA, Γερούν Λέμαρς, σχετικά με το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα για την ερευνητική αποστολή PEGA στην Αθήνα και τη Λευκωσία.

Παράλληλα, το Ρolitico επιμένοντας στον χαρακτηρισμό «Watergate» και αναφερόμενο στο σκάνδαλο των υποκλοπών, δεν διστάζει να συγκρίνει την Ελλάδα με Ουγγαρία και Πολωνία, δηλαδή τις χώρες που θεωρούνται οι περισσότερο αυταρχικές στην Ευρώπη των «27», τονίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον κίνδυνο ορμπανοποίησης της ελληνικής πολιτείας.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα του Politico καταγράφει την αντίδραση του Γερούν Λέμαρς, σε ανάρτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη, όπου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωνε πως η ίδια η εξεταστική Pega της Ευρωβουλής είχε ανακοινώσει την αποστολή της σε Αθήνα και Κύπρο ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Pega και μέλος του ΕΛΚ, μετά τα «αντανακλαστικά» του Μαξίμου, επέλεξε να κατηγορήσει τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το πρόγραμμα, ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί… προσχεδίου προγράμματος και ότι θα αναθεωρηθεί.

Στο ίδιο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως η Ελλάδα είναι μια από τις τέσσερις χώρες μαζί με την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Ισπανία όπου γίνεται αναφορά για παρακολούθηση δημοσιογράφων και πολιτικών της αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο που προσομοιάζει στο Watergate».

Νωρίτερα, το Euractiv με νεότερο δημοσίευμά του δικαίωσε ουσιαστικά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, επέμεινε πως η επιτροπή Pega του Ευρωκοινοβουλίου αναμένεται στην Ελλάδα για να διερευνήσει το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέο «καρφί» του Euractiv – «Ο Λέναρς είχε υπερψηφίσει το χρονοδιάγραμμα»

Σκάνδαλο υποκλοπών – Αποκάλυψη Παπαδημούλη για PEGA: «Έπεσαν τηλέφωνα, τράβηξαν αυτιά» (Ηχητικό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter