Politico για σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ελληνική Κυβέρνηση έσωσε την ΕΥΠ από το πρόστιμο

Politico για σκάνδαλο υποκλοπών: Η Ελληνική Κυβέρνηση έσωσε την ΕΥΠ από το πρόστιμο

Μπορεί το σκάνδαλο των υποκλοπών να είναι κόκκινο πανί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά αυτό δεν σημαίνει πως  στην υπόλοιπη Ευρώπη δεν ασχολούνται με αυτό. Το αντίθετο μάλιστα:

Περίοπτη θέση έχει στις στήλες της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας Politico όπου αναφέρει πως «Η Ελληνική κυβέρνηση αποφεύγει το πρόστιμο για το σκάνδαλο των υποκλοπών» και προσθέτει:

«Στην τελευταία ανατροπή στο σκάνδαλο υποκλοπών  στην Ελλάδα, η Αρχή για την Ασφάλεια των Επικοινωνιών και την Προστασία του Απορρήτου (ΑΔΑΕ), το όργανο προστασίας της ιδιωτικής ζωής της χώρας, ψήφισε κατά της επιβολής προστίμου κατά της κρατικής υπηρεσίας κατασκοπείας».

Στην ουσία το Politico αποκαλύπτει τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου για να κουκουλώσει το σκάνδαλο, ελέγχοντας την ΑΔΑΕ.

Διαβάστε επίσης: Γαλάζιοι ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ

Στο ρεπορτάζ η Νεκταρία Σταμούλη η οποία χρησιμοποιείς τον αποκαλυπτικό μεσότιτλο «Πώς να τερματίσετε μια δυσάρεστη έρευνα»:

«Η απόφαση έρχεται μετά την αιφνίδια τοποθέτηση νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου της “ανεξάρτητης” αρχής, μεταβάλλοντας τη σύνθεση του παρατηρητηρίου, ώστε να τεθεί ουσιαστικά τέλος στις προσπάθειες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου να ρίξει φως στο σκάνδαλο κατασκοπείας».

Σημειώνει πως έτσι «Η υπηρεσία κατασκοπείας κερδίζει»:

«Σύμφωνα με πρόταση του Ράμμου, η ΑΔΑΕ θα επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ελληνική υπηρεσία κατασκοπείας για την απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων στην υπόθεση. Ωστόσο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΑΔΑΕ απέρριψαν την πρόταση του Ράμμου.»

Και σημειώνει την ιστορία της υπόθεσης:

«Η υπηρεσία κατασκοπείας, η οποία υπάγεται στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορήθηκε για κατασκοπεία πολιτικών και δημοσιογράφων της αντιπολίτευσης. Την περασμένη εβδομάδα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατήγγειλε την “ανεπαρκή” αντίδραση της ΕΕ σχετικά με τον περιορισμό των κατασκοπευτικών καταχρήσεων στην Ένωση και επέκρινε την αποτυχία της Επιτροπής να δώσει συνέχεια στις προτάσεις που υπέβαλαν οι ευρωβουλευτές.»

Διαβάστε επίσης: 

Μητσοτάκης στο BBC για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση»

«Ένα είναι το κόµµα» για τον Αλέξη

Κοτζιάς στο Documento: «Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης»

Στόχευσαν με Predator και τον Βορίδη

Κύρτσος: Μην παίρνετε στα σοβαρά την «πατριωτική πτέρυγα» της ΝΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter