Politico: Ο Μητσοτάκης, ο γάμος ομοφύλων και στο βάθος… μία θέση στις Βρυξέλλες

Politico: Ο Μητσοτάκης, ο γάμος ομοφύλων και στο βάθος… μία θέση στις Βρυξέλλες

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι σκέψεις για μία πιθανή θέση στις Βρυξέλλες, μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» του Politico. Στο νέο δημοσίευμα, αναλύονται οι προθέσεις του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο ομοφύλων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος του Μητσοτάκη είναι να επικοινωνήσει ότι διαθέτει προοδευτικές ιδέες, καθώς είναι πιθανό να στοχεύει μία θέση κορυφής όσον αφορά την ΕΕ στο μακρινό μέλλον.

«Περίπου το ένα τέταρτο των δικών του βουλευτών δεν θα το υποστηρίξουν», επισημαίνει το Politico όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ σημειώνεται και το γεγονός πως η εκκλησία έχει ξεσηκωθεί, φέρνοντας ως παράδειγμα την πρόταση του Ιερώνυμου για δημοψήφισμα αλλά και τις σκοταδιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ.

«Οι παραδοσιακές οικογενειακές αξίες θεωρούνται ως προνόμιο της βάσης του συντηρητικού κόμματος της ΝΔ. Δεδομένου αυτού γεννάται το ερώτημα για το τι σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο μελλοντικός συντονισμός της Ελλάδας με 20 άλλα ευρωπαϊκά κράτη όσον αφορά τον γάμο ομοφύλων, προσθέτει στα διαπιστευτήριά του το κριτήριο του βασικού παίκτη στο κυρίαρχο ρεύμα της ΕΕ, επιτρέποντάς του ενδεχομένως να επιδιώξει να καταλάβει ένα μεγάλο και σημαντικό πόστο στην ΕΕ μετά τη λήξη της θητείας του», υπογραμμίζει το δημοσίευμα.

Πάντως, εάν ο Μητσοτάκης επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να κινηθεί προς τις Βρυξέλλες, τότε είναι απίθανο να συμβεί πριν τη λήξη της νέας του θητείας το 2027. «Τόσο η Φον ντερ Λάιεν όσο και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα -που προέρχονται από το ΕΛΚ, την ίδια πολιτική οικογένεια με τη ΝΔ- επιθυμούν να παραμείνουν στις θέσεις τους», τονίζει το Politico.

Άλλο ένα σενάριο που εξετάζει το Politico σχετικά με την ατζέντα Μητσοτάκη είναι ότι ο πρωθυπουργός ελπίζει να «αποκαταστήσει τη ζημιά που έχει υποστεί η φήμη της κυβέρνησης του λόγω του σκανδάλου υποκλοπών».

Διαβάστε επίσης: Στριμωγμένη η ΝΔ μπροστά σε αγρότες, φοιτητές και γάμο ομοφύλων

Νέο «καρφί» Κύρτσου: Ο Βέμπερ καλύπτει Μητσοτάκη ενώ ο γιος του είναι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΕΛΚ

Εφιάλτης για Μητσοτάκη το ψήφισμα – «κόλαφος» για το Κράτος Δικαίου – Μάχη παρασκηνίου για να μην περάσει (Έγγραφο)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter