Politico: Οι New York Times μηνύουν την Κομισιόν για τα SMS της φον ντερ Λάιεν σε Μπουρλά

Politico: Οι New York Times μηνύουν την Κομισιόν για τα SMS της φον ντερ Λάιεν σε Μπουρλά

Στη Δικαιοσύνη κατά της Κομισιόν φαίνεται πως προσφεύγει η εφημερίδα «New York Times» για τη μη δημοσιοποίηση μηνυμάτων SMS μεταξύ της προέδρου της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και του διευθύνοντος συμβούλου της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, για την υπόθεση των εμβολίων κορονοϊού της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Η Ευρωβουλή καλεί την φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις για συμβάσεις εμβολίων με την Pfizer

Σύμφωνα με το Politico, που φέρνει στο φως τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, οι Times της Νέας Υόρκης αναμένεται να αναμετρηθούν με τους δικηγόρους της ΕΕ στο Ανώτατο Δικαστήριο ισχυριζόμενοι πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει νομική υποχρέωση να δημοσιοποιήσει τα μηνύματα, τα οποία ενδεχομένως να περιέχουν πληροφορίες αναφορικά με τις συμφωνίες, αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ, του μπλοκ για την αγορά εμβολίων COVID-19.

Η υπόθεση κατατέθηκε στις 25 Ιανουαρίου και δημοσιεύτηκε στο δημόσιο μητρώο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τη Δευτέρα, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομερείς πληροφορίες στο διαδίκτυο. Δύο άτομα που γνωρίζουν το θέμα επιβεβαίωσαν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης στο POLITICO.

Η δικαστική προσφυγή έρχεται από έρευνα τον Ιανουάριο του 2022 από την Ευρωπαία Διαμεσολαβητή Έμιλι Ο’Ράιλι που διαπίστωσε ότι η Επιτροπή δεν ζήτησε ρητά από το προσωπικό γραφείο της προέδρου να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα.

Από την πλευρά της, σύμφωνα με το Policito, η επίτροπος Αξιών και Διαφάνειας της ΕΕ, Βέρα Γιούροβα υποστήριξε ότι τα SMS ενδέχεται να έχουν διαγραφεί.

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – 1.000 ευρώ την ημέρα ο νέος της μισθός

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter