Politico: Έρευνα για τα πληρωμένα ταξίδια αξιωματούχων της ΕΕ – Η καχυποψία «κυριεύει» τους Σοσιαλδημοκράτες

Politico: Έρευνα για τα πληρωμένα ταξίδια αξιωματούχων της ΕΕ – Η καχυποψία «κυριεύει» τους Σοσιαλδημοκράτες

Η Έμιλι Ο’ Ράιλι, Επίτροπος Διοίκησης που διερευνά υποθέσεις κακοδιοίκησης, ξεκινά έρευνα για τις πτήσεις αξιωματούχων της Κομισιόν οι οποίες είχαν καλυφθεί οικονομικά από εταιρείες και ξένες κυβερνήσεις, σύμφωνα με το σημερινό Brussels Playbook του Politico. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μία εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις του Politico για τις δωρεάν μετακινήσεις του επικεφαλής Μεταφορών στην Ε.Ε., Χένρικ Χόλολεϊ.

Η Κομισιόν σημειώνει ότι οι εννιά δωρεάν πτήσεις του Χόλολεϊ στη business class αεροσκαφών της Qatar Airways συνέπιπταν με τους ισχύοντες κανονισμούς, ενώ παράλληλα τονίζει ότι ο ίδιος δεν βρισκόταν τότε σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία με την εταιρεία – κολοσσό στις αερομεταφορές.

Από την πλευρά της, η Ο’ Ράιλι δεν λαμβάνει υπόψιν τις εγγυήσεις περί νομιμότητας από την Κομισιόν. Το πρωί της Δευτέρας θα δημοσιοποιήσει έγγραφο στο οποίο θα επιβεβαιώνει το άνοιγμα έρευνας για το πώς «τρίτα πρόσωπα και οργανισμοί» πλήρωναν τα ταξίδια αξιωματούχων των Βρυξελλών.

Η Επίτροπος αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από την Κομισιόν σχετικά με το πως σχεδιάζει να επικαιροποιήσει τους κανονισμούς που αφορούν επαγγελματικά ταξίδια αξιωματούχων και να δώσει φως σε όλα τα επί πληρωμή ταξίδια μελών του Ευρωκοινοβουλίου από το 2021.

Ο Έρικ Μάμερ, εκπρόσωπος της Κομισιόν, σημειώνει ότι θα υπάρξει απάντηση στις ερωτήσεις της Ο’ Ράιλι. «Ήδη πραγματοποιούμε μετατροπές στους κανονισμούς ώστε να μειώσουμε αισθητά τις περιπτώσεις αυτές».

Καχυποψία στους Σοσιαλδημοκράτες

Και ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες προσπαθούν να βρουν τρόπους ώστε να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων ενόψει των εκλογών, η συνεκτικότητα μεταξύ των μελών αλλά και το κλίμα εμπιστοσύνης κρέμεται από μία κλωστή, σύμφωνα με το Politico. Αξιωματούχοι, στελέχη και εργαζόμενοι στην ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών κοιτούν… με μισό μάτι τους συναδέλφους τους, αναμένοντας να δουν ποιος σύμμαχος μπορεί να μετατραπεί σε εχθρός, όσο συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος που δημιούργησε το σκάνδαλο Qatargate.

«Νιώθω προδομένος από τη δράση και τη συμπεριφορά ανθρώπων που βρίσκονται στην ίδια πολιτική ομάδα με εμένα», ανέφερε ο Μοχάμεντ Σαχίμ, Ολλανδός Ευρωβουλευτής. «Όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, είμαστε όλοι θύματα και ελπίζω να λάμψει η αλήθεια», συμπλήρωσε.

Πηγή: Politico

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter