Πολωνία: Η Μόσχα «βλέπει» απόπειρα πρόκλησης άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

Πολωνία: Η Μόσχα «βλέπει» απόπειρα πρόκλησης άμεσης σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

«Πυρετώδεις» είναι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, του G7 και της ΕΕ για το πυραυλικό χτύπημα στην Πολωνία που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Από την πλευρά της, η Ρωσία έκανε λόγο για «προβοκάτσια», απαντώντας στις κατηγορίες από το Κίεβο περί εμπλοκής της στο περιστατικό, ενώ ο επικεφαλής της μόνιμης αποστολής της χώρας στον ΟΗΕ τονίζει ότι πρόκειται για απόπειρα ανάφλεξης πολεμικής σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ.

«Υπάρχει μια απόπειρα να προκληθεί άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η οποία θα έχει επιπτώσεις σε όλο τον κόσμο», έγραψε ο επικεφαλής της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι στον λογαριασμό του στο Telegram.

Οι ΗΠΑ μέσω των δηλώσεων του Τζο Μπάιντεν αλλά και των εκτιμήσεων αξιωματούχων, σύμφωνα με το Associated Press δεν «βλέπουν» ρωσική εμπλοκή πίσω από τα πυραυλικά χτυπήματα στα πολωνο-ουκρανικά σύνορα. Αντίθετα, η Βαρσοβία «στέλνει» αντικρουόμενα μηνύματα, με τον πρόεδρο της χώρας, Αντρέι Ντούντα να μιλά για μη ύπαρξη «αδιάσειστων αποδείξεων», ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σημειώνει ότι ο πύραυλος ήταν ρωσικής κατασκευής.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία: «Πυρετός» διαβουλεύσεων σε ΝΑΤΟ, ΕΕ και G7 – Η πρώτη αντίδραση Μπάιντεν, «προβοκάτσια» λέει η Μόσχα

Associated Press: «Η Ουκρανία εκτόξευσε τον πύραυλο», εκτιμούν αξιωματούχοι των ΗΠΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter