Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ αναλαμβάνει ξανά πρωθυπουργός μετά την αποτυχία Μοραβιέτσκι

Πολωνία: Ο Ντόναλντ Τουσκ αναλαμβάνει ξανά πρωθυπουργός μετά την αποτυχία Μοραβιέτσκι

Ο Ματέους Μοραβιέτσκι καλείται να παρουσιάσει μια κυβέρνηση αυτή τη Δευτέρα στη Σέιμ, την Κάτω Βουλή της Πολωνίας, ενώ θα ακολουθήσει ψήφος εμπιστοσύνης. Το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τη λάβει, καθώς στις εκλογές που έλαβαν χώρα πριν από δύο μήνες, οι πολίτες έδωσαν την πλειοψηφία στον εκλογικό συνασπισμό της αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία του Ντόναλντ Τουσκ.

Διαβάστε επίσης: Εκλογές στην Πολωνία: Ο Τουσκ πανηγυρίζει, ο Κατσίνσκι χάνει την πλειοψηφία

Η συμμαχία του Τουσκ έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία στις έδρες μετά τις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της χώρας Αντρέι Ντούντα, που πρόσκειται στο κυβερνών κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), προτίμησε να δώσει πρώτα την ευκαιρία σχηματισμού κυβέρνησης στον απερχόμενο πρωθυπουργό Μοραβιέτσκι, σε μια κίνηση που θεωρήθηκε ως παρελκυστική τακτική.

Έτσι, ο Τουσκ κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει πρωθυπουργός της χώρας, βάζοντας τέλος σε 8 χρόνια κυριαρχίας του PiS. Το κοινοβούλιο θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Τουσκ την Τρίτη, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα το συντομότερο την Τετάρτη, επιτρέποντάς του ενδεχομένως να ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter