Πολύ υψηλή βαθμολογία για τη BMW στις δοκιμές εκπομπές ρύπων

Πολύ υψηλή βαθμολογία για τη BMW στις δοκιμές εκπομπές ρύπων

Η γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC, πραγματοποίησε δοκιμές υπό πραγματικές συνθήκες για τις εκπομπές ρύπων, και σε αυτές, τα μοντέλα της BMW ξεχώρισαν, λαμβάνοντας πολύ υψηλή βαθμολογία.

Τα μοντέλα που ξεχώρισαν ήταν οι BMW 520 d Touring (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 125-123 g / km), BMW 218 d Active Tourer Steptronic (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 119 g / km) και BMW X 1 sDrive 18 d Steptronic (εκπομπές CO 2 στο μικτό κύκλο: 121 g / km).

Τα τρία μοντέλα βαθμολογήθηκαν με το σκορ 50, κάτι που σήμαινε πως κατατάχθηκαν στην κατηγορία «1». Το EcoTest που διοργανώνει η γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου, ADAC, είναι μια εξαντλητική σειρά δοκιμών, που μετράει μεταξύ άλλων τις εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.

Αξίζει να τονιστεί πως η BMW 520d Touring σημείωσε πολύ καλά αποτελέσματα στον έλεγχο εκπομπών οξειδίων του αζώτου, με τιμές κάτω από 16 mg/km στην πόλη και κάτω από 10 mg/km σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο. Να σημειωθεί πως το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι τα 168 mg/km.

Τα αποτελέσματα οφείλονται κυρίως:

1) Στην εμπειρία που έχει αποκτηθεί, σε συνδυασμό με την εξέλιξη των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των εκπομπών NOx (π.χ. ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλύτης προσρόφησης και σύστημα SCR).

2) Στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας μετεπεξεργασίας καυσαερίων.

3) Στη διάταξη του κινητήρα με την τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων σε αρχικό στάδιο, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του οχήματος.

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter