Πολυμέτωπος του ΚΚΕ για «εκλογικό άλμα»

Πολυμέτωπος του ΚΚΕ για «εκλογικό άλμα»

Ο Περισσός επιδιώκει όχι μόνο να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από την κάλπη του Μαΐου αλλά και να προστεθούν περισσότερες τον Ιούνιο

Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποιο πόνο κι αν αφουγκραστείς, λένε τα στελέχη του ΚΚΕ, βρίσκεις την απανθρωπιά ενός συστήματος που σε όλες του τις πτυχές, από την υγεία ως το περιβάλλον και από την οικονομία έως την εργασία, λειτουργεί για λογαριασμό του κεφαλαίου. Τις μέρες αυτές, λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο Περισσός, που προειδοποιεί από καιρό ότι θα πυκνώνουν τα αποτελέσματα της χαροκαμένης πολιτικής αλλά και παράλληλα θα πέφτουν οι μάσκες των κομμάτων του… αστικού κυβερνητισμού, έχει να δείχνει παραδείγματα και αποκαλυπτικές δηλώσεις.

Μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα έκαναν τον γύρο της ειδησεογραφίας τρεις θάνατοι με κοινό στοιχείο του δράματος την έλλειψη ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, άλλα περιστατικά μιας πολιτικής που αποδυναμώνει τη δημόσια υγεία με κενά σε προσωπικό, υποδομές και τεχνολογία και η δήλωση του υποψηφίου της ΝΔ και ιατρού Σπύρος Πνευματικού, ο οποίος ομνύοντας στη λογική οφέλους – κόστους υποστήριξε ουσιαστικά ότι δεν χωράνε στο σύστημα υγείας οι ανάγκες των καρκινοπαθών τελικού σταδίου γιατί το επιβαρύνουν…

«Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται»

Η ανατριχιαστική δήλωση του «γαλάζιου» υποψηφίου, ο οποίος μετά τον σάλο για την ανάλγητη λογική που εξέπεμψε αποσύρθηκε από την εκλογική μάχη, αντανακλά κατά το ΚΚΕ μόνο ένα μέρος των «κοστολογημένων» προγραμμάτων που έχουν συνδιαμορφώσει η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και προηγούμενες κυβερνήσεις στην υγεία και στις εχθρικές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων ανάγκες των ασθενών. Οπως σημειώνει ο Περισσός: «Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται». Και άλλη εικόνα από τα θρύψαλα της ειδησεογραφίας που το ΚΚΕ σηκώνει ψηλά καλώντας σε λαϊκή αντεπίθεση είναι η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη που σε ερώτηση της ΕΡΤ αν το Ταμείο Ανάκαμψης «είναι σαν μνημόνιο», αν το διέπουν οι ίδιες αρχές, απάντησε επιβεβαιωτικά, καθώς «υπάρχουν ορόσημα συγκεκριμένα. Υπάρχουν δράσεις μεταρρυθμιστικές, υπάρχει μια πολύ “βαριά” γραφειοκρατία πίσω από το Ταμείο Ανάκαμψης, διότι τα λεφτά αυτά είναι ευρωπαϊκά λεφτά τα οποία τα διαχειριζόμαστε εμείς».

Οπως πρόσφατα σημείωσε σε σχόλιό του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας: «Η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει τα 350 προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης που ο Κυρ. Μητσοτάκης ομολόγησε ότι είναι ένα μνημόνιο, όπως το ΚΚΕ εδώ και καιρό λέει προς τον λαό».

Με τα νέα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τον «Ριζοσπάστη» ανά χείρας, τα στελέχη του κόμματος σε όλη τη χώρα έχουν ξεκινήσει πανεξόρμηση ώστε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 η «κόκκινη» ψήφος να στείλει ηχηρό το μήνυμα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Το ΚΚΕ επιδιώκει να μη χαθεί ούτε μία ψήφος από τις 427.000 που το στήριξαν στις εκλογές του Μαΐου (εκλέχθηκαν 26 βουλευτές) και να προστεθούν στην κάλπη του Ιουνίου περισσότερες, ώστε με δεδομένο το εκλογικό σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής που «κλέβει» ψήφους από τα κόμματα υπέρ του πρώτου να καταστεί δυνατή η εκλογή 26 βουλευτών και άνω.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο στόχαστρο

Ο Περισσός επιδιώκει το «εκλογικό άλμα» με σύνθημα «100% στρατηγική μαχητική – λαϊκή αντιπολίτευση», μέσα κι έξω από τη Βουλή, απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης». Προβάλλει ότι η ενίσχυση του ΚΚΕ θα συμβάλει ώστε ο λαός από καλύτερες θέσεις να διεκδικήσει αξιοπρεπή ζωή, να οργανώσει την αντεπίθεσή του και να ανοίξει «τον δρόμο της ανατροπής» για τον σοσιαλισμό.

Παράλληλα, τα στελέχη του ΚΚΕ θυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε δύο φορές με τη ΝΔ, έδωσε το πολιτικό του στίγμα με αντιλαϊκούς νόμους και, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε αρθρογραφία του ο «Ριζοσπάστης», είναι το ΠΑΣΟΚ του «εκσυγχρονισμού», «των μνημονίων, των κομμένων μισθών και συντάξεων, της πολεμικής εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ και τόσους άλλους, της παράδοσης του Οτσαλάν». Μάλιστα, σημειώνει εμφατικά ότι «αυτό το ΠΑΣΟΚ κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να το βαφτίζει και να το ξεπλένει ως “προοδευτικό” και ότι «στην πραγματικότητα θα καταλάβουν τα “υπουργεία αντιπολίτευσης” στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter