Πολυτεχνείο: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα δημοκρατίας στη μεγαλειώδη πορεία (Photos)

Πολυτεχνείο: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έστειλαν μήνυμα δημοκρατίας στη μεγαλειώδη πορεία (Photos)

Ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας έστειλαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη πορεία για την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην Αθήνα.

Δείτε επίσης: Μεγαλειώδης πορεία για το Πολυτεχνείο – Δεκάδες χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν (Photos-Videos)

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ήταν μία από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών και οι δρόμοι της Αθήνας πλημμύρισαν από κόσμο.

Η πορεία ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 20:00 το απόγευμα της Πέμπτης καθώς όλα τα μπλοκ έφτασαν στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 με πανό που έγραφε σύνθημα «Αντίσταση για πάντα στο φασισμό». Την ίδια στιγμή, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα, οργανώσεις, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας, άρχισαν να ανοίγουν σταδιακά μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Παράλληλα, άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός» και «Mέγαρο Μουσικής», που είχαν κλείσει νωρίτερα το μεσημέρι.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη μεγαλειώδη πορεία για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου στην Αθήνα:

Πορεία για την 49η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022.
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter