Πολυτεχνειούπολη: 16 αθώοι και 8 ένοχοι για τα όπλα και τα ναρκωτικά

Πολυτεχνειούπολη: 16 αθώοι και 8 ένοχοι για τα όπλα και τα ναρκωτικά
Φωτογραφία που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ελληνική Αστυνομία κατά την παρουσίαση της εξάρθρωσης τριών συμμοριών Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022. Οι συμμορίες δρούσαν με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου. (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ/EUROKINISSI)

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αθώωσε τους 16 από τους 24 κατηγορούμενους για την υπόθεση της Πολυτεχνειούπολης.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2022 όταν είχαν εντοπιστεί μέσα στις φοιτητικές εστίες της Αθήνας όπλα, ναρκωτικά και σφαίρες από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Οι δικαστικοί λειτουργοί κήρυξαν ενόχους 8 κατηγορούμενους για κακουργηματικές και πλημμεληματικές πράξεις και αθώωσαν, ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία σε άλλες περιπτώσεις, τους υπόλοιπους 16 κατηγορούμενους.

Μεταξύ των καταδικασθέντων είναι και ο φερόμενος ως αρχηγός των τριών συμμοριών που δραστηριοποιούνταν στην Πολυτεχνειούπολη. Ο 30χρονος κηρύχτηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, όπως σύσταση συμμορίας, ληστεία, διακεκριμένη χρήση ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Παράλληλα αθωώθηκε κατά πλειοψηφία για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δοκιμής αστυνομικού, καθώς κατηγορήθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι και την τραυμάτισε στα χέρια, κατά την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Ως προς αυτό το σκέλος της απόφασης μειοψήφησαν οι τακτικοί δικαστές που είχαν την άποψη ότι ο κατηγορούμενος θα πρέπει να καταδικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων, οι οποίοι ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών για όσους κρίθηκαν ένοχοι.

Διαβάστε επίσης:

Πώς τo ριφιφί του «αιώνα» προκάλεσε… καθίζηση στην οδό Καλλιρόης 32 χρόνια μετά (Video)

Μαράσλειο: Πίνακας έπεσε στο κεφάλι 12χρονου μαθητή

Ερυθρός Σταυρός: Αντί για παγοκύστες έδωσαν σε ασθενή… κατεψυγμένο αρακά – Διαψεύδει ο Θεμιστοκλέους (Photo-Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter