Πώς τo ριφιφί του «αιώνα» προκάλεσε… καθίζηση στην οδό Καλλιρόης 32 χρόνια μετά (Video)

Πώς τo ριφιφί του «αιώνα» προκάλεσε… καθίζηση στην οδό Καλλιρόης 32 χρόνια μετά (Video)

Το ριφιφί στην τράπεζα Εργασίας το 1992 – το ριφιφί του «αιώνα» – προκάλεσε καθίζηση οδοστρώματος στην Καλλιρόης 32 χρόνια μετά, αφού κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τα υπόγεια τούνελ.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα εμφανίστηκε το βράδυ γης Τετάρτης στη μεσαία λωρίδα του οδοστρώματος, στο ρεύμα ανόδου προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Και το πρόβλημα παρέμεινε μέχρι και το βράδυ στη μεσαία λωρίδα του οδοστρώματος της οδού Καλλιρόης, στο ρεύμα ανόδου προς το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και της ΕΥΔΑΠ προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της καθίζησης. Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η τρύπα που δημιουργήθηκε οφείλεται στο περιβόητο ριφιφί που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 1992, σε υποκατάστημα της τότε Τράπεζας Εργασίας.

Τότε οι δράστες για να φθάσουν στο υπόγειο θωρακισμένο θησαυροφυλάκιο με τις 1.151 θυρίδες (από τις οποίες παραβίασαν και αφαίρεσαν το πολύτιμο περιεχόμενο από τις 301), είχαν ανοίξει ένα τούνελ, που ξεκινούσε από την κοίτη του ποταμού Ιλισού, που περνά κάτω από την οδό Καλλιρόης.

Τα συνεργεία εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το κλείσιμο της τρύπας και να γίνει, νωρίς το πρωί σήμερα, εκ νέου η ασφαλτόστρωση και το σημείο να αποδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, επί τόσα χρόνια δεν είχε γίνει καμία απολύτως παρέμβαση για την ενίσχυση του οδοστρώματος.

Διαβάστε επίσης:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter