Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ (Photos)

Μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως για τα ΑΕΙ (Photos)

Την ώρα που εντός της Βουλής εντείνεται η αντιπαράθεση στη συζήτηση του νομοσχεδίου-εκτρώματος της Νίκης Κεραμέως για τα ΑΕΙ το οποίο ψηφίζεται το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, φοιτητικοί σύλλογοι, ενώσεις και φορείς πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Φωνάζοντας δυνατά συνθήματα, όπως «Ο νέος νόμος πλαίσιο να απορριφθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή», φοιτητές, πανεπιστημιακοί και εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, έφτασαν στο Σύνταγμα.

Στην κορυφή της πορείας τα πανό των φοιτητικών συλλόγων της της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ακούγονται επίσης τα συνθήματα «Η νεολαία έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά» και «Ούτε με τα ΜΑΤ και την καταστολή, αυτός ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί».

«Οι φοιτητικοί σύλλογοι απορρίπτουμε το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.! Η κ. Κεραμέως συνεχίζει την “παράδοση” των προηγούμενων υπουργών Παιδείας, ψηφίζοντας ένα ακόμα ν/σ για την ανώτατη εκπαίδευση με τις σχολές κλειστές για να αποφύγει τις αντιδράσεις των φοιτητών», αναφέρει η παράταξη του ΜΑΣ (προσκείμενη στην ΚΝΕ).

Την αντίθεσή της έχει εκφράσει και η ομοσπονδία πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ, η οποία έχει προκηρύξει απεργία (για χθες και σήμερα) καλώντας τους συλλόγους «να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μέγιστη συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις».

Στο συλλαλητήριο συμμετοχή έχει δηλώσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Όπως λέει, «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ολοκληρώνει τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου όλα θα πωλούνται και θ’ αγοράζονται. Οδηγεί τους αποφοίτους σε ένα ατελείωτο κυνήγι ακριβοπληρωμένων προσόντων και πιστοποιήσεων για μια θέση εργασίας επισφαλή, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα».

Διαβάστε επίσης:

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για το νομοσχέδιο- έκτρωμα Κεραμέως για τα ΑΕΙ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter