Πόρισμα Εξεταστικής: Το… όσκαρ κοινοβουλευτικής υποκριτικής πάει στον διπλοθεσίτη Τσαβδαρίδη

Πόρισμα Εξεταστικής: Το… όσκαρ κοινοβουλευτικής υποκριτικής πάει στον διπλοθεσίτη Τσαβδαρίδη

Εξαιρετική ήταν η ερμηνεία του εισηγητή της ΝΔ στην Εξεταστική Επιτροπή και «διπλοθεσίτη», Λάζαρου Τσαβδαρίδη, οδηγώντας στο συμπέρασμα πως το φετινό… κοινοβουλευτικό βραβείο Όσκαρ του ανήκει δικαιωματικά.

Διαβάστε επίσης: Οι αποκαλύψεις του Documento για τον διπλοθεσίτη Λ. Τσαβδαρίδη, εξηγούν το μένος του

Με την αμετροέπεια και τη μεγαλαυχία που πρέπει να συνοδεύει τον ρόλο ενός ανερμάτιστου πολιτικού ψεύτη, ο «γαλάζιος» βουλευτής Ημαθίας και νομικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας, που κατέθετε κατά ριπάς αγωγές κατά του Δήμου για να διεκδικήσει κι άλλο δημόσιο χρήμα, δήλωσε πως «οι καταγγελίες κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα».

Νωρίτερα, σε αντίστοιχο ύφος αλλά και ήθος, ισχυρίστηκε ότι ήταν «ζήτημα τιμής» για τη ΝΔ η ανάδειξη της αλήθειας σε σχέση με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, καθώς η δεξιά παράταξη πορεύεται με βάση τις εξής αρχές: «Πολιτική διαφάνεια, προσήλωση στους θεσμούς και αντιμετώπιση του λαϊκισμού.

Ενώ η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επέβαλλε ομερτά, εξαίρεσε κομβικούς μάρτυρες και έφτασε στο σημείο να διαρρέει το ενδεχόμενο διεξαγωγής κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Ολομέλειας επί ενός απόρρητο πορίσματος, ο Λ. Τσαβδαρίδης έκρινε πως η συμπολίτευση επέδειξε «αστραπιαία αντανακλαστικά».

Από την ενδελεχή -ναι, έτσι τη χαρακτήρισε- έρευνα της Εξεταστικής, ο εισηγητής της ΝΔ έκρινε πως προέκυψε ότι ήταν απολύτως νόμιμη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη, όπως επίσης ότι το Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί το Predator κι ας διεξήχθη με γραπτό τρόπο η εξέταση της εκπροσώπου της Intellexa, γεγονός που σημαίνει πως κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος απάντησε στις ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ, αφού τα υπόλοιπα κόμματα δεν νομιμοποίησαν τη διαδικασία.

«Έσπασε» το απόρρητο!

Η κορύφωση της σημερινής του παράστασης σημειώθηκε κατά την προσπάθειά του να βγάλει από το κάδρο ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει οποιαδήποτε ευθύνη για την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «από τα εισφερθέντα στοιχεία αποδείχτηκε ότι δεν γνώριζε».

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να παραστήσει τον μπόντιγκαρντ του πρωθυπουργού, «έσπασε» το απόρρητο που επέβαλλε η ΝΔ, καθώς παρέθεσε ενώπιον της Ολομέλειας σχετικούς ισχυρισμούς του πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών και τέως διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα, ενώ επικαλέστηκε και την κατάθεση του Θ. Δραβίλλα.

Ένα εύλογο ερώτημα

Το σημείο που το ψεύδος έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη ήταν όταν υποστήριξε με παρρησία ότι αποδείχτηκε μέσω των εργασιών της Επιτροπής πως κανένας από το πρωθυπουργικό γραφείο δεν γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη. Ευλόγως, λοιπόν, προκύπτει το ερώτημα: Γιατί παραιτήθηκε ο ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης;

Κλείνοντας, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίμησε να τζογάρει σε μετέωρες κατηγορίες για να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη και πως πόνταρε στη στείρα μικροκομματική αντιπαράθεση, αποκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «ιεροεξεταστή» και «κήνσορα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter