Οι αποκαλύψεις του Documento για τον διπλοθεσίτη Λ. Τσαβδαρίδη, εξηγούν το μένος του

Οι αποκαλύψεις του Documento για τον διπλοθεσίτη Λ. Τσαβδαρίδη, εξηγούν το μένος του

Το μένος του εναντίον του Documento βρήκε την ευκαιρία να εξαπολύσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, βουλευτής Ημαθίας με τη ΝΔ, όταν και αποκάλεσε τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ταμίες ή λογιστές του Documento». Προφανώς, αυτή η επίθεση που εξαπέλυσε ο Λ. Τσαβδαρίδης δεν αφορούσε τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά το Documento. Κι αυτό γιατί η εφημερίδα είχε αποκαλύψει τον βίο και την πολιτεία του βουλευτή της ΝΔ στο δήμο Βέροιας, όπου ως νομικός σύμβουλος του δήμου είχε καταθέσει τρεις αγωγές κατά του Δημοσίου διεκδικώντας δημόσιο χρήμα. Και είναι ο ίδιος βουλευτής που τώρα κατηγορεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι αν πήρε χρήματα το Documento. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο καρδιακός φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη, όπως έχει αποκαλύψει το Documento από το 2019 κι έπειτα έχει καταθέσει συνολικά τρεις αγωγές, μια κάθε χρόνο, διεκδικώντας συνολικά 15.831,904 ευρώ. Πρόκειται για τον ίδιο βουλευτή ο οποίος κατηγορήθηκε για ασυμβίβαστο μετά την εκλογή του λόγω της οργανικής θέσης που κατείχε στον δήμο. Αυτό όμως ουδόλως τον εμπόδισε να ζητήσει την επιστροφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας και της ειδικής εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ από το 2018, ενώ παράλληλα διεκδικούσε και την καταβολή της προσαύξησης του μισθού του κατά 20%.

Η πρώτη από τις επίμαχες αγωγές που κατέθεσε ο βουλευτής εναντίον του δήμου Βέροιας, το 2019, αφορούσε τη διεκδίκηση καταβολής εξόδων κίνησης από τον δήμο και είχε υποβληθεί λίγες ημέρες πριν από την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Μετεκλογικά το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αίσια έκβαση για τον ενάγοντα, στον οποίο επιδικάστηκε χρηματικό ποσό που σύμφωνα με τις πληροφορίες του Documento άγγιζε τις 7.000 ευρώ. Κατά αυτής της απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον δήμο Βέροιας.

Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δεν σταμάτησε όμως εκεί. Αφότου εκλέχθηκε βουλευτής το 2019, το Documento αποκάλυψε ότι διατήρησε τη θέση του νομικού συμβούλου στον δήμο Βέροιας με μισθό 1.988 ευρώ. Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε σάλο και οδήγησε στην προσφυγή του «γαλάζιου» πολιτευτή Φώτη Κουτσουπιά στο εκλογοδικείο, το όποιο απέρριψε τις αιτιάσεις περί ασυμβίβαστου. Το δημοσίευμα του Documento είχε παράλληλα ως αποτέλεσμα και την αντίδραση της Κουμουνδούρου, η οποία σε σχετική της ανακοίνωση καλούσε τον πρωθυπουργό να ζητήσει την παραίτηση του Λ. Τσαβδαρίδη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η περίπτωση του βουλευτή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα διορισμένος και αμειβόμενος από τον Δήμο Βέροιας, αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο το κόμμα των δήθεν αντικρατιστών και φιλελεύθερων του κ. Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται το δημόσιο».

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν επηρέασε τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Όπως αποκάλυψε και πάλι το Documento, o «γαλάζιος» βουλευτής μετά την αγωγή που είχε υποβάλει το 2019 για τα έξοδα κίνησης, επανήλθε με ακόμη δύο αγωγές το 2020 και το 2021 αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος «με σχέση έμμισθης εντολής ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου», τον Δεκέμβριο του 2020 κατέθεσε από κοινού με τους άλλους δυο δικηγόρους του δήμου αγωγή, αξιώνοντας 13.559,434 ευρώ εξαιτίας της μη καταβολής της προσαυξημένης κατά 20% μηνιαίας αντιμισθίας του. Μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο βουλευτής υπέβαλε νέα αγωγή, με την οποία ζητούσε από τον δήμο επιπλέον 2.272,47 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι δεν υποχρεωνόταν να καταβάλει την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (2%) και την ειδική εισφορά υπέρ του ΟΑΕΔ (1%).

Μετά τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του Documento, o Λάζαρος Τσαβδαρίδης, τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί των αξιώσεών του. Και τώρα, αυτός, που δεν άφηνε cent δημοσίου χρήματος να πέσει κάτω, αυτός που δεν πτοήθηκε ούτε όταν αποκαλύφθηκε ότι έχει διατηρήσει τη θέση του ως νομικός σύμβουλος του δήμου Βέροιας μετά την εκλογή του ως βουλευτής, τώρα στρέφεται εναντίον του Documento. Στρέφεται δηλαδή εναντίον της εφημερίδας που με συνεχή δημοσιεύματα αποκάλυψε τη… δράση του στο δήμο Βέροιας, τα οποία τον ανάγκασαν να αποσύρει τις αγωγές του. Ντρέπεται και η ντροπή.

Διαβάστε επίσης:

 

Το Documento αποκάλυψε πρώτο τον διπλοθεσίτη βουλευτή Τσαβδαρίδη έναν μήνα πριν!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter