Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport

Τρία χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης Cayman GT4 Clubsport, η Porsche παρουσιάζει την 718 Cayman GT4 Clubsport, ένα μοντέλο γρηγορότερο και πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του, με πολλά πάνελ του να έχουν κατασκευαστεί μάλιστα από φυσικές ίνες.

Η νέα Cayman GT4 Clubsport αποτελεί περαιτέρω εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου και για πρώτη φορά λανσάρεται σε δύο εκδόσεις. Πρόκειται για την Trackday, που αφορά ερασιτέχνες οδηγούς αγώνων και την Competition, που απευθύνεται στον εθνικό και διεθνή μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Κατά την εξέλιξη του οχήματος, στόχος δεν ήταν μόνο η βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς του και οι ταχύτεροι χρόνοι, αλλά και η χρήση νέων υλικών. Η 718 Cayman GT4 Clubsport αποτελεί το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο παραγωγής, με διάφορα πάνελ να έχουν κατασκευαστεί από συνθετικό υλικό φυσικών ινών. Οι θύρες, αλλά και η πίσω πτέρυγα είναι κατασκευασμένα από μίγμα οργανικών ινών, που προέρχονται κυρίως από αγροτικά υποπροϊόντα όπως οι ίνες λίνου ή κάνναβης και παρουσιάζουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις ίνες άνθρακα όσον αφορά το βάρος και την ακαμψία.

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας 3,8 λίτρων, επίπεδος, 6κύλινδρος κινητήρας, ισχύος 425 ίππων. Συγκριτικά με αυτόν που αντικαθιστά, εμφανίζει αύξηση ισχύος κατά 40 ίππους και η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω του 6τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη και μπλοκέ διαφορικού. Η ελαφριά εμπρός ανάρτηση έχει παρθεί από την 911 GT3 Cup, με το σύστημα πέδησης να αποτελείται από ατσάλινους δίσκους, διαμέτρου 380mm. Το όχημα ζυγίζει 1.320 κιλά και διατίθεται με συγκολλημένο κλωβό ασφαλείας, αγωνιστικό κάθισμα τύπου bucket και ζώνη ασφαλείας έξι σημείων.

Αναφορικά με τις εκδόσεις, η Trackday απευθύνεται στους ερασιτέχνες οδηγούς, που θέλουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πίστα. Το αυτοκίνητο διαθέτει βελτιωμένη ανάρτηση, με τα συστήματα ABS, ESC και traction control να συγχωρούν τα λάθη, ενώ μπορούν να απενεργοποιηθούν κιόλας. Επίσης, εφοδιάζεται με σύστημα κλιματισμού, θύρας διαφυγής, πυροσβεστήρα και 80 λίτρων FT3 δεξαμενή καυσίμου ασφαλείας. Το κόστος του οχήματος ανέρχεται στα 134.000 ευρώ, συν φόρους.

Η έκδοση Competition από τη μεριά της είναι σαφώς πιο αγωνιστική, με τα αμορτισέρ να ρυθμίζονται σε τρία στάδια. Η δεξαμένη καυσίμου ασφαλείας έχει χωρητικότητα 115 λίτρων για αγώνες με μεγάλη διάρκεια και το σύστημα πέδησης είναι ρυθμιζόμενο ως προς την αναλογία της λειτουργίας του μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα. Το σύστημα γρύλων που λειτουργεί με αέρα, ευνοεί τα γρήγορα πιτ στοπ, ενώ το αγωνιστικό τιμόνι που έχει παρθεί από την 911 GT3 R, βοηθά τον οδηγό να ρυθμίσει τη συμπεριφορά του οχήματος, ανάλογα με τις ανάγκες του. Το σύστημα πυρόσβεσης είναι αυτόματο και αυξάνει τα επίπεδα ασφαλείας στην πίστα. Το κόστος ανέρχεται στα 157.000 ευρώ, συν φόρους.

Πηγή: Porsche

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter