Πορτοκαλί φωτίστηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας – 23.000 άτομα πάσχουν στην Ελλάδα

Πορτοκαλί φωτίστηκε η Βουλή για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας – 23.000 άτομα πάσχουν στην Ελλάδα

Με πορτοκαλί χρώμα «ντύθηκε» απόψε η πρόσοψη του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας που θεσπίστηκε στις 30 Μαΐου κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Βουλή ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η ασθένεια, αλλά και την άρση του φόβου και των προκαταλήψεων στο άκουσμα της ασθένειας. Η δράση μεταδίδει το μήνυμα My MS Diagnosis που είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Σκλήρυνσης κατά Πλάκας για τα έτη 2024-2025.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί από το 2007, ιδρύθηκε και διοικείται αποκλειστικά από ασθενείς, για την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας σε όλο το φάσμα των αναγκών τους.

Υπολογίζεται ότι 2.500.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 500.000 ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πάσχουν από Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Στην Ελλάδα ο αριθμός των πασχόντων, βάσει στατιστικών δεδομένων, υπολογίζεται σε 23.000 άτομα, από τα οποία 11.000 περίπου βρίσκονται στην Αττική.

Διαβάστε επίσης:

Ξάνθη: Δύο τραυματίες σε συμπλοκή με όπλα και ρόπαλα για κτηματικές διαφορές

Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας: Τοπική αργία κηρύχθηκε η ημέρα του δυστυχήματος στα Τέμπη

ΟΕΝΓΕ: Απλήρωτοι γιατροί στις εφημερίες στο Τζάνειο – «Απαιτούμε να πληρωθούν άμεσα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter