Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τις ελληνικές εκλογές

Πώς σχολιάζουν τα διεθνή ΜΜΕ τις ελληνικές εκλογές
Στιγμιότυπο από την εκλογική διαδικασία σε εκλογικό τμήμα της Πρέβεζας, Κυριακή 21 Μαΐου 2023. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Το εκλογικό κλίμα και το πολιτικό θερμόμετρο φιλοξενούν σε δημοσιεύματα τους διάφορα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εστιάζοντας στην κόντρα μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων για την εξουσία.

Reuters, CNN, Guardian, El Pais, Al Jazeera και Anadolu έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους διάφορα θέματα της ελληνικής πολιτικής ατζέντας όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, αλλά και την τραγωδία στα Τέμπη.

«Δεν διαφαίνεται ο σημερινός νικητής της κάλπης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει το πρακτορείο Reuters.

Η Washington Post αναλύει για ποιους λόγους ενδέχεται η χώρα μας να μην έχει σχηματίσει κυβέρνηση από αύριο.

AL Jazeera και Deutchse Welle στέκονται στη δυσκολία ανάδειξης ξεκάθαρου νικητή με το σύστημα της απλής αναλογικής.

«Η οικονομική ανάκαμψη ίσως δεν είναι αρκετή για την επανεκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη» γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει πληγεί από το σιδηροδρομικό δυστύχημα και το σκάνδαλο υποκλοπών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην μπορεί να το κεφαλαιοποιήσει», γράφει σήμερα το Politico σε δημοσίευμά του. Σημειώνεται ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το BBC όσον αφορά τα Τέμπη.

«Εκλογές στην Ελλάδα: Οι υποψήφιοι αντιμέτωποι με την ανυπακοή και την οργή της νεολαίας» είναι ο τίτλος του σημερινού δημοσιεύματος της ισπανικής εφημερίδας El Pais.

Για «δύσκολη μάχη» κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter