Πού είναι τα «ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» των Ellinika Hoaxes;

Πού είναι τα «ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» των Ellinika Hoaxes;

Τις τελευταίες εβδομάδες εκτυλίσσεται ένα διπλωματικό θρίλερ με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Aryra 1, που παλιά λεγόταν Grace και που οι Αμερικάνοι έχουν φοβερίσει το άπαν σύμπαν να μην του προσφέρει λιμάνι και βοήθεια γιατί θα είναι σαν να βοηθάνε τρομοκράτες.

Το γεμάτο πετρέλαιο δεξαμενόπλοιο σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ αφού έφυγε από το Γιβραλτάρ έβαλε ρότα προς την Ελλάδα και μάλιστα, όπως είχε μεταδοθεί, το λιμάνι της Καλαμάτας. 

Τότε άρχισαν τα γεράκια του Πενταγώνου να απειλούν. Από χθες το πλοίο που τελικά δεν έφτασε στην Καλαμάτα, πάλι τα πρακτορεία και τα διεθνή ΜΜΕ, μεταδίδεται ότι θα πλεύσει προς την Τουρκία.

Ένα «παιχνίδι» της γάτας με το ποντίκι σε ένα πλαίσιο γεωστρατηγικών και διπλωματικών κινήσεων και πιέσεων. Και σ’ αυτό το «παιχνίδι» έχουν το ρόλο τους και οι ανακοινώσεις των πρακτορείων.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που την κατανοεί ο πολίτης που παρακολουθεί ειδήσεις. Όμως για τα σεριφάκια του διαδικτύου, τους διώκτες του ψεύδους, όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να έχουν καταγγελθεί ως fake news από τα Ellinika Hoaxes.

Άλλωστε αυτό είχαν κάνει τον Μάιο όταν το Documentonews.gr είχε μεταδώσει αντίστοιχες πληροφορίες για το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Αβραάμ Λίνκολν» που απέπλευσε από την Κροατία, μαζί με το πλοίο συνοδείας για την Σούδα. Όλα αυτά στο πλαίσιο πίεσης των ΗΠΑ προς την Τουρκία για το θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ.

Οι πληροφορίες του Documentonews.gr είχαν καταγγελθεί τότε από τα Hoaxes και με ανάρτησή τους στο Facebook.

Είπαμε δηλαδή ότι έρχεται προς τη Σούδα, όπως όλα τα media του πλανήτη είπαν για το Adrian ότι έρχεται στην Καλαμάτα.

Στο ρεπορτάζ τότε είχαμε και τα έγγραφα που μιλούσαν για το συνοδευτικό πλοίο και τον κατάπλου του στη Σούδα (μαζί με το αεροπλανοφόρο)! Ε, άλλαξαν οι σχεδιασμοί, το γεωπολιτικό παιχνίδι, και οι διπλωματικές ρεβεράντζες και το πλοίο δεν έδεσε ποτέ: ούτε στην Καλαμάτα το ιρανικό δεξαμενόπλοιο, ούτε στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο.

Με την λογική των Hoaxes λοιπόν είμαστε βουτηγμένοι στο μαζούτ του Adrian και των fake news για τη ρότα του.

Αλλά τα «ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα» των Ellinika Hoaxes δεν είδαμε να καταγγέλλουν το «ψέμα»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter