Τραγωδία Τέμπη: Πού και γιατί κρύβονται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και οι υπόλοιποι αρμόδιοι;

Τραγωδία Τέμπη: Πού και γιατί κρύβονται ο Κώστας Αχ. Καραμανλής και οι υπόλοιποι αρμόδιοι;

Δεκατέσσερις ημέρες έχουν περάσει από το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ανθρώπων και τρία πρόσωπα, άμεσα εμπλεκόμενα, παραμένουν παντελώς εξαφανισμένα. Πρόκειται για τον παραιτηθέντα υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή, τον υφυπουργό του, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Ιωάννη Ξιφαρά.

Ο πρώτος από τους τρεις παραιτήθηκε μια ημέρα μετά την τραγωδία και από τότε, ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, είναι απλώς γνωστό ότι θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές. Άφαντος είναι βέβαια και ο αρμόδιος για ζητήματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, αλλά και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Ιωάννης Ξιφαράς, ο οποίος όπως έχει αποκαλύψει το Documento, ήταν προσωπικά ενήμερος για τα προβλήματα του σιδηροδρομικού δικτύου, από επιστολή που του είχε στείλει το σωματείο των μηχανοδηγών.

Μέχρι στιγμής, ο μοναδικός πολιτικός που έχει ερωτηθεί επί της ουσίας για τις ενδεχόμενες ευθύνες του για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι υπουργός προηγούμενης κυβέρνησης και συγκεκριμένα ο Χρήστος Σπίρτζης. Ο πρώην υπουργός Μεταφορών, εμφανίστηκε μάλιστα στον εχθρικό προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ΣΚΑΪ και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων, οι οποίοι ορθώς τον πίεσαν για απαντήσεις.

Το πρόβλημα, είναι ότι μέχρι σήμερα κανένας εκ των εμπλεκόμενων, μελών της παρούσας κυβέρνησης η οποία εκ των πραγμάτων φέρει τη μέγιστη ευθύνη για την τραγωδία, αφού αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις των εργαζόμενων, δεν έχει εμφανιστεί για να δώσει τις στοιχειώδεις απαντήσεις. Αντιθέτως μάλιστα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος έχει αναλάβει ως υπουργός Επικρατείας, τις αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών, ζήτησε από δημοσιογράφο έως και να ανακαλέσει ερώτησή του, η οποία τον ενόχλησε.

Διαβάστε σχετικά: Συσκότιση της τραγωδίας στα Τέμπη: Χωρίς Καραμανλή αλλά με Γεραπετρίτη η συνεδρίαση στη Βουλή ανήμερα της απεργίας των δημοσιογράφων

Εξάλλου, όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση παραμένει πιστή στο δόγμα της συσκότισης, πράγμα που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής παραμέρισε ακόμα και την ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, επιβάλλοντας συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου χωρίς τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter