Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνίες με την Ουκρανία – «Βέλη» κατά Γαλλίας και Γερμανίας

Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για συμφωνίες με την Ουκρανία – «Βέλη» κατά Γαλλίας και Γερμανίας

Ανοικτό άφησε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το ενδεχόμενο η Μόσχα να καταλήξει σε συμφωνίες με την Ουκρανία, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα νιώθει προδομένη από την κατάρρευση των συμφωνιών του Μινσκ.

«Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνίες», δήλωσε συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ ο Βλαντιμίρ Πούτιν, με το βλέμμα στραμμένο σε Ουκρανία και Δύση. «Η διαδικασία επίλυσης του ζητήματος (Ουκρανία) δεν θα είναι απλή, θα πάρει χρόνο. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να αποδεχθούν τα γεγονότα επί τόπου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Πούτιν ανέφερε ακόμη ότι η Γερμανία και η Γαλλία, που μεσολάβησαν για συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, Μινσκ μεταξύ της Ουκρανίας και των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία το 2014 και το 2015, πρόδωσαν τη Ρωσία και τώρα χορηγούν όπλα στην Ουκρανία.

Η νέα παρέμβαση του ηγέτη της Ρωσίας έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την τοποθέτησή του την Τετάρτη, όπου διαβεβαίωσε ότι «η χώρα του θα αγωνιστεί για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της με όλα τα διαθέσιμα μέσα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι το οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι «αποτρεπτικός παράγοντας» στις συγκρούσεις.

Πηγή: New York Post, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Νέα προειδοποίηση Πούτιν: «Αυξημένος ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου-Θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα»

Πούτιν σε μητέρες Ρώσων στρατιωτών: «Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» (Video-Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter