Πούτιν: Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Πούτιν: Πράξη διεθνούς τρομοκρατίας η δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε την Πέμπτη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η πιθανολογούμενη δολιοφθορά που προκάλεσε τις διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα, αντιπροσωπεύουν «πράξη διεθνούς τρομοκρατίας».

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τις απόψεις του για αυτήν την άνευ προηγουμένου πράξη δολιοφθοράς, στην πραγματικότητα μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας, κατά των αγωγών Nord Stream 1 και Nord Stream 2», όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε στον τούρκο ομόλογό του ότι είναι αναγκαία η εφαρμογή της συμφωνίας για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των περιορισμών για τη μεταφορά ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων στις διεθνείς αγορές.

Ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον ρώσο ομόλογό του να παρατείνει τη συμφωνία για τις εξαγωγές σιτηρών, η ισχύς της οποίας λήγει στα τέλη Νοεμβρίου και μπορεί να ανανεωθεί με την υποστήριξη της Ρωσίας και των υπολοίπων τριών πλευρών (Ουκρανία, Τουρκία και ΟΗΕ).

Πηγή: AFP, BBC

Διαβάστε επίσης:

Spiegel για διαρροή Nord Stream: Έκρηξη ισοδύναμη με 500 κιλά δυναμίτη-Ρωσία «δείχνουν» οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Δημοψήφισμα-Ουκρανία: Ο Πούτιν ανακοινώνει την προσχώρηση των τεσσάρων περιφερειών στη Ρωσία την Παρασκευή

Ο Πούτιν δίνει ρωσική υπηκοότητα στον Έντουαρντ Σνόουντεν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter