Πράγα: H στιγμή που οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο πανεπιστήμιο – Συγκλονιστικές εικόνες (Video)

Πράγα: H στιγμή που οι αστυνομικοί κάνουν έφοδο στο πανεπιστήμιο – Συγκλονιστικές εικόνες (Video)

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από την έφοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο που σημειώθηκε το μακελειό στην Πράγα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι, έδωσαν στην δημοσιότητα οι Αρχές.

Στο βίντεο το οποίο είναι από body cams αστυνομικών, φαίνεται να ψάχνουν τον δράστη για να τον ακινητοποιήσουν, «ορμώντας» μέσα στο κτήριο αλλά τελικά τον βρίσκουν νεκρό. Ενώ στη συνέχεια, φωνάζουν σε κόσμο να φύγει.

Διαβάστε επίσης: Πράγα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε σχολεία και δημόσια κτίρια – Νέα στοιχεία για τον 24χρονο μακελάρη (Videos)

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο 24χρονος δράστης της επίθεσης, αυτοκτόνησε, αφού πυροβόλησε και σκότωσε 13 ανθρώπους και τραυμάτισε 25 στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Καρόλου.

Βυθισμένη στο πένθος η Πράγα

Την ίδια ώρα, βυθισμένη στο πένθος είναι η Πράγα μετά την αιματηρή επίθεση του 24χρονου φοιτητή, Ντέιβιντ Κόζακ, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο.

Ο πρόεδρος της χώρας κήρυξε το Σάββατο ημέρα πένθους, ενώ η τσεχική αστυνομία αύξησε τα μέτρα ασφαλείας γύρω από σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια. Παράλληλα, ματαιώθηκαν όλες οι διαλέξεις και οι εκδηλώσεις.

«Έχουμε υιοθετήσει από σήμερα προληπτικά μέτρα σε όλη τη χώρα σε σχέση με στόχους και σχολεία», ανέφερε η αστυνομία μέσω της πλατφόρμας Χ.

Πολίτες συρρέουν από το βράδυ της Πέμπτης στο σημείο του φονικού, ανάβοντας κεριά έξω από τη μεσαιωνική έδρα του πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης και επικεφαλής των πανεπιστημίων της χώρας σχεδιάζουν να αποτίσουν αργότερα σήμερα εκεί φόρο τιμής.

Διαβάστε επίσης: Πράγα: «Είχαμε περάσει από το σημείο λίγο νωρίτερα» – Έλληνας περιγράφει τις στιγμές μετά τη φονική επίθεση (Video)

Οι αρχές εξετάζουν πιθανή «εμπλοκή» μίας κοπέλας

Η τσεχική αστυνομία πραγματοποιεί εξονυχιστικές έρευνες για τον εντοπισμό των κινήτρων πίσω από τη δολοφονική επίθεση του 24χρονου φοιτητή.

Παράλληλα, από το βράδυ της Πέμπτης υπάρχουν αναφορές για μία 14χρονη κοπέλα που φέρεται να αποτέλεσε «πηγή έμπνευσης» για τον 24χρονο. Η 14χρονη κοπέλα από τη Ρωσία είχε σκοτώσει με καραμπίνα έναν συμμαθητή στο σχολείο της προτού αυτοκτονήσει.

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνει και η δραστηριότητα του Κόζακ μέσω του Telegram.

«Επιτρέψτε μου να συστηθώ, το όνομά μου είναι Ντέιβιντ. Θέλω να προχωρήσω σε ένοπλη επίθεση σε σχολείο και ίσως σε αυτοκτονία, η Alina Afanaskina με έχει βοηθήσει πάρα πολύ», φέρεται να είχε γράψει προ ημερών ο δράστης της φονικής επίθεσης.

Συγκλονίζει η μαρτυρία Έλληνα που βρέθηκε στο σημείο της επίθεσης

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το μακελειό στην Πράγα με 24χρονο φοιτητή να ανοίγει πυρ σκοτώνοντας 15 άτομα και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 24.

Ο Αντώνης Αγγελίδης, ο οποίος βρισκόταν στην τσεχική πρωτεύουσα για διακοπές, περιέγραψε στην ΕΡΤ τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στην περιοχή μετά τη φονική επίθεση.

Ο ίδιος ανέφερε ότι λίγη ώρα πριν την επίθεση βρισκόταν εκεί μαζί με τη σύζυγό του.  «Περάσαμε με το αυτοκίνητο, είχαμε παρκάρει ακριβώς εκεί και είχαμε απομακρυνθεί λίγα μέτρα, δηλαδή είχαμε ανέβει προς το κάστρο της παλιάς πόλης και είδαμε όλο το περιστατικό πανοραμικά. Αμέσως ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος. Αρχίσαμε να ακούμε σειρήνες και ασθενοφόρα», ανέφερε στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter