Προανακριτική Novartis: Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ΝΔ – ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν Τζανακόπουλο – Πολάκη

Προανακριτική Novartis: Με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις ΝΔ – ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν Τζανακόπουλο – Πολάκη

Με μία πρωτοφανή διαδικασία για τα κοινοβουλευτικά χρονικά, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ εξαίρεσαν από την Προανακριτική Επιτροπή τους Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την σχετική ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για «χουντοεπιτροπή» και διαμηνύοντας πως κανένας από τους δύο βουλευτές δεν θα αποχωρήσει από την Επιτροπή.

Η διαδικασία μύριζε μπαρούτι πολύ πριν κλείσει η πόρτα της αίθουσας 223 της Βουλής για να ξεκινήσει η συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διέρρεαν σε φίλα προσκείμενα Μέσα πως δεν θα κάνουν πίσω στην κοινή προσπάθεια εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από την Επιτροπή, ασχέτως κι αν δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη τόσο στον Κανονισμό της Βουλής όσο και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά αναλογία του οποίου λειτουργεί η Προανακριτική. 

Ως εκ τούτου, λίγο μετά την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής, το ΚΙΝΑΛ μπήκε για άλλη μια φορά σε ρόλο εμπροσθοφυλακής, διευκολύνοντας τις επιδιώξεις της συμπολίτευσης μέσω της κατάθεσης αιτήματος εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη.

Μετά την ολοκλήρωση των τεταμένων τοποθετήσεων και των έντονων αντιπαραθέσεων που προέκυψαν, προς ψήφιση τέθηκε το αίτημα εξαίρεσης των δύο βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψήφισαν, με το ΣΥΡΙΖΑ να απέχει, το ΚΚΕ να καταψηφίζει και την Ελληνική Λύση να δηλώνει «παρών».

Πολάκης: Δεν αποχωρούμε, να φέρουν τη φρουρά στη «χουντοεπιτροπή»

Έπειτα από το πέρας της ψηφοφορίας, η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Τα μέλη της συμπολίτευσης αλλά και του ΚΙΝΑΛ στην Επιτροπή αποχώρησαν άρον άρον από την αίθουσα, θέλοντας προφανώς να αποφύγουν το ενδεχόμενο να συναντήσουν στο διάδρομο κάποιον εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που εξαιρέθηκαν με αυτήν την πρωτοφανή διαδικασία.

Ο Π. Πολάκης, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη δυνατότητα της Επιτροπής να εξαιρεί μέλη. «Θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα» τόνισε και χαρακτήρισε την Επιτροπή «χουντοεπιτροπή». Προκάλεσε δε τη συμπολίτευση να φέρει τη φρουρά στην επόμενη συνεδρίαση, αφού όπως προανήγγειλε εκείνος θα βρίσκεται μέσα στην αίθουσα της Προανακριτικής κατά την εξέταση του Mr Novartis, Κ. Φρουζή, την ερχόμενη Πέμπτη. «Δηλώνουμε ότι δεν αποχωρούμε όσους νομικούς ακροβατισμούς κι αν κάνουν» συμπλήρωσε ο πρώην αν. υπουργός Υγείας,.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Π. Πολάκης σημείωσε πως «ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό». «Φανταστείτε να έλεγα ότι θα γδάρω ζωντανή την Τουλουπάκη επειδή καθυστερεί» είπε στηλιτεύοντας εμμέσως τις απειλητικές δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη. Και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στη συμπολίτευση αλλά και στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας: «Εδώ, δεν θέλετε την αλήθεια, αλλά να εκφοβίσετε δικαστές και μάρτυρες». 

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με ευθύνη του Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής απειλεί με αποβολή και φυλάκιση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Προανακριτική Novartis: Τα «χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ εάν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ επιμείνουν στην εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter