Προανακριτική Novartis από την ανάποδη: Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Προανακριτική Novartis από την ανάποδη: Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν – Τι θα κάνει ο Τσίπρας

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη ψηφοφορία σύστασης της δεύτερης Προανακριτικής Επιτροπής για το ίδιο σκάνδαλο αλλά από την ανάποδη. Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρουν το λόγο αντικρούοντας την επιχειρηματολογία της ΝΔ και η στάση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διαδικασία.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα τεθεί προς ψήφιση το αίτημα 30 βουλευτών της συμπολίτευσης για συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με φόντο τέσσερα φερόμενα αδικήματα που σχετίζονται -κατά το σκεπτικό της ΝΔ- με το Novartis – Gate. Μετά την απόρριψη του δημοσίως εκπεφρασμένου αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμπεριληφθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στο αίτημα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής από τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να καταψηφίσει καταγγέλλοντας παράλληλα την απόπειρα της κυβερνητικής πλειοψηφίας να παρουσιάσει ένα πολύκροτο σκάνδαλο ως σκευωρία.

Πέραν του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος αναμένεται να μιλήσει στην Ολομέλεια της Βουλής όπως είχε σημειώσει από την προηγούμενη εβδομάδα το documentonews.gr, τέσσερις ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθούν στη διαδικασία. Πρόκειται για τους Σπ. Λάππα, που θα μιλήσει στον πρώτο κύκλο και τους Π. Πολάκη, Γ. Γκιόλα και Γ. Ραγκούση, οι οποίοι θα ανέβουν στο βήμα της Βουλής κατά το δεύτερο κύκλο της συζήτησης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Δ. Τζανακοπουλος.

Αίνιγμα αποτελεί η στάση που θα τηρήσει ο τέως πρωθυπουργός στη διαδικασία με δεδομένο ότι από τη Βουλή θα απουσιάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης,ο οποίος θα ταξιδέψει την Τρίτη στην Αίγυπτο για να συμμετάσχει στην 7ηΤριμερή Σύνοδο Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα συνηγορούν στο ότι ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ανέβει στο βήμα.

Να σημειωθεί ότι -κατά τις πληροφορίες- το λόγο κατά τη συζήτηση θα πάρει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter