Προανακριτική: Ο Μανιαδάκης αρνήθηκε να διαψεύσει τον «Ιωάννη Αναστασίου»

Προανακριτική: Ο Μανιαδάκης αρνήθηκε να διαψεύσει τον «Ιωάννη Αναστασίου»

Καμία διάθεση να αναιρέσει όσα κατέθεσε ως προστατευόμενος μάρτυρας εναντίον πολιτικών προσώπων δεν επέδειξε ο Ν. Μανιαδάκης στην Προανακριτική, μετά από σχετική ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Γ. Μπούγας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπούγας ρώτησε τον διωκόμενο για το σκάνδαλο Novartis: «Ως προστατευόμενος μάρτυρας με το όνομα Ιωάννης Αναστασίου έχετε εμπλέξει στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα. Επιμένετε σε αυτές τις καταθέσεις;».

Τότε, ο Ν. Μανιαδάκης αντί να διαψεύσει όσα κατέθεσε ως «Ιωάννης Αναστασίου» εναντίον των Μ. Σαλμά, Αντ. Σαμαρά αλλά και για τις σκιώδεις πρακτικές στην τιμολόγηση φαρμάκου, είπε: «Θα σας παρακαλούσα να κατανοήσετε ότι για αυτές τις καταθέσεις έχω καταστεί κατηγορούμενος από τέσσερα πολιτικά πρόσωπα. Τους κ.κ. Σαλμά, Λοβέρδο, Γεωργιάδη και Λυντζέρη».

Γιατί ο δήθεν καθηγητής της Οξφόρδης δεν τόλμησε να καταρρίψει όσα είχε καταθέσει ως προστατευόμενος μάρτυρας;

Διαβάστε επίσης: Ήταν καθηγητής στην Οξφόρδη αλλά δεν… ήταν

Σημεία από τις καταθέσεις του ως «Ιωάννης Αναστασίου»

Υπενθυμίζεται ότι ως «Ιωάννης Αναστασίου», ο Ν. Μανιαδάκης είχε παρουσιάσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς τον Μ. Σαλμά ως πλήρως διεφθαρμένο, καταθέτοντας πως «ήταν ευρέως γνωστό ότι ελάμβανε παρανόμως χρήματα για να εξυπηρετεί συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών». Πιο συγκεκριμένα, είχε καταθέσει πως «αμέσως μετά από συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικής επιχείρησης στην εσωτερική τσέπη του σακακιού του (σ.σ. Μ. Σαλμά) υπήρχε μεγάλη δεσμίδα χαρτονομισμάτων των 50 ευρώ».

Προανακριτική: Μέχρι και οι… σκευωροί του FBI «πίεζαν» τον Μανιαδάκη

Επίσης, δεν φέρεται να είχε και την καλύτερη άποψη για στενούς συνεργάτες του τότε πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά. Στην ερώτηση του εισαγγελέα: «σε ποιους πιστεύει ότι αναφέρεται η εταιρική παρουσίαση ως το think tank του πρωθυπουργού», ο τότε προστατευόμενος μάρτυρας είχε απαντήσει: «Θεωρώ ότι αφορά άτομα τα οποία εξαιτίας μιας τυπικής ή άτυπης σχέσης είχαν τη δυνατότητα επιρροής στη διαμόρφωση και λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τομέα υπηρεσιών υγείας. Τέτοια άτομα έχει ακουστεί ότι ήταν οι Παπασταύρου Σταύρος, Πτωχός Δημήτριος, Πεγκλής Μιχάλης και Χρύσανθος Λαζαρίδης […] Σε ό,τι αφορά τον τρόπο υλοποίησής του, περιγράφεται ότι το έργο αυτό θα υλοποιηθεί από μια διευρυμένη ηγετική ομάδα, η οποία περιλαμβάνει τα προαναφερόμενα ηγετικά στελέχη από τη μητρική εταιρεία, τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της Νοβάρτις Ελλάς, διευθυντικά στελέχη της εταιρείας και τον καθηγητή και πρώην αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Κυριάκο Σουλιώτη […] Αναφορικά με τους λήπτες αποφάσεων, τους οποίους στοχεύει το έργο, περιλαμβάνονται ο καθηγητής Σουλιώτης από την αρχή του έργου, οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών, καθώς και κυβερνητικά στελέχη και δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι θα προσεγγιστούν στο κατάλληλο σημείο υλοποίησης του έργου […]».

Διαβάστε επίσης: Ο Μανιαδάκης ζήτησε να καταθέσει με δικηγόρο και η ΝΔ συμφώνησε!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter